Το Πανεπιστημίο της Βιέννης και του Α.Π.Θ. στον « ΜΑΥΡΟ ΒΡΑΧΟ»

Ο Σύλλογος Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι θα συμπαρασταθεί στο σπουδαιότατο έργο της  παλαιοντολογικής ανασκαφής…

που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Θερμοπηγής, από φοιτητές των Πανεπιστημίων  Βιέννης και Θεσ/κης 

   Έχει προγραμματιστεί στις 24 Αυγούστου να βρίσκονται στο Σιδηρόκαστρο η αυστριακή καθηγήτρια Παλαιοντολογίας με φοιτητές της, καθώς και η κ. Τσουκαλά Ευαγγελία αναπληρώτρια καθηγήτρια του Α.Π.Θ. με Έλληνες φοιτητές  για να εργαστούν στη Θερμοπηγή για ένα δεκαήμερο..

  Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσουκαλά ίδρυσε και το Παλαιοντολογικό Μουσείο στη Μηλιά των Γρεβενών όπου εκτίθεται χαυλιόδοντας ελέφαντα 5 μέτρων για τον οποίο παγκόσμια τιμήθηκε με το βραβείο Γκίνες. Αξίζουν λοιπόν οι επιστήμονες αυτοί που έρχονται από μακριά με δικά τους έξοδα και τιμούν την αξία του τόπου μας της συμπαράστασης και της φιλοξενίας μας για να ολοκληρωθεί και προβληθεί το έργο στη Θερμοπηγή.  Στο σχολείο του χωριού που λειτουργεί προσωρινά ως Μουσείο, τοποθετήθηκαν διάφορα σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα 5 έως 7 εκατομμυρίων χρόνων. Το σπανιότερο παγκόσμια που κοσμεί τον τόπο μας είναι το Αγκοιλοθήριο.

 

 

   Ανακοινώνεται από τον Σύλλογο σπηλαιολογίας πρόγραμμα εκδηλώσεων:. Την Κυριακή 30 Αυγούστου  2015 ώρα 12 το μεσημέρι θα γίνει η διάβαση του 1ου σπηλαίου Ζ. Ν. όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή. Στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στα σπήλαια της περιοχής Ζ.Ν.

  Ο Σύλλογος είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει να  διασχίσετε το σπήλαιο, από το ένα στόμιο έως το άλλο.  Εάν το αποφασίσετε  θα είστε εφοδιασμένοι με κράνος (του συλλόγου), παντελονάκι ή μαγιό, φακό και μετά την έξοδό σας πετσέτα και μια δεύτερη αλλαξιά.

  Στην είσοδο του σπηλαίου θα είναι τοποθετημένα παραβάν ανδρών και γυναικών. Θα είναι τιμή και χαρά για το σύλλογό μας η συμμετοχή όσων επιθυμούν να μας ακολουθήσουν.

 

 Τηλ. 6944692844

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *