Χριστουγεννιάτικο άρωμα στο Σιδηρόκαστρο

Ανοίγει τις πύλες του αύριο Παρασκευή (21/12) το Χριστουγεννιάτικο χωριό «Κάστρο των Χριστουγέννων» στο Σιδηρόκαστρο, που θα μείνει ανοιχτό έως και 24 Δεκεμβρίου. Δώδεκα σπιτάκι έχουν στηθεί και με διάφορα χριστουγεννιάτικα θέματα θα περιμένουν τους μικρούς φίλους για να παίξουν και χαρούν με τα ξωτικά, τον άγιο Βασίλη και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Η έναρξη  στο χριστουγεννιάτικο χωριό θα γίνει  στις 5  το απόγευμα με θεατρική παράσταση από το 3οΔημοτικό Σχολείο και χορευτικό από τη Δήμητρα Μιχαλέρη.  

 

Το Σάββατο στις  5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  το άναμμα του δένδρου  και στις 6 η φιλαρμονική Σιδηροκάστρου θα παίξει τα κάλαντα. Θα ακολουθήσουν χορευτικά από τη Δήμητρα Μιχαλέρη και τραγούδια από τη χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

 

 Την Κυριακή οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 12 το μεσημέρι με χορευτικά δρώμενα από τη Δήμητρα Μιχαλέρη και το 2ο Δημοτικό Σχολείο . Θα  ακολουθήσουν τραγούδια από τους μαθητές του 2ουΔημοτικού Σχολείου.  

 

Την Δευτέρα οι εκδηλώσεις  θα ξεκινήσουν με χορευτικά από μαθητές του 1ου και 2ουΔημοτικού Σχολείου. Στις 6 το απόγευμα θα ψαλλούν παραδοσιακά κάλαντα από τον Σύλλογο Παφραίων Σιντικής.

 

Σπιτάκια θα έχουν οι : Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου , Σύλλογοι Παφραίων και Ποντίων . Το κονάκι του Αη Βασίλη , το σπιτάκι της χρωμοτρέλας, το σπιτάκι ζυμωκαμώματα , ταχυδρομείο, και ζωγραφική και το σπιτάκι με ζεστό κρασί , λουκάνικο έκπληξη και κάστανα.

 

Επίσης θα λειτουργεί σπιτάκι από τον εθελοντικό σύλλογο «Ηλιακτίς» που θα συλλέγει και θα προσφέρει δώρα και ρούχα.

 

Στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν , τα τρία δημοτικά σχολεία Σιδηροκάστρου, το Γυμνάσιο και Λύκειο, οι Σύλλογοι Παφραίων και Ποντίων, και ο  Σύλλογος Καρναβαλιστών.    

 

Πηγή: kastrosintikis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *