1/12 Τελευταία συνεδρίαση του ΣΝΟ με απουσίες αιρετών

Οι απερχόμενοι δήμαρχοι προφανώς ετοιμάζουν τις … βαλίτσες τους και οι νεοεκλεγέντες ακόμη … ξεκουράζονται. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η απουσία τους από την συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (29/11) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου και ήταν το τελευταίο υπό καθεστώς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Μόνο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης και ο απερχόμενος δήμαρχος Ροδολίβους Χαρίτων Κατσάρας, ήταν παρόντες στη σύσκεψη από τους αιρετούς του νομού, ενώ όλοι οι φορείς όπως, στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, δ/νσηΥγείας. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΣ, νοσοκομείο,ΕΚΑΒ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Κοκολάκης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην οργάνωση γραφείου πολιτικής προστασίας σε κάθε δήμο, από 1.1.2011 όπως προβλέπει και το σχέδιο «Καλλικράτης». «Είμαστε το τελευταίο συντονιστικό όργανο με αυτό τον τίτλο σε αυτή την τελευταία συνεδρίαση μια και από 1/1, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» δεν θα υπάρχει νομαρχία, υπάρχει βέβαια περιφερειακή ενότητα. Είναι ένα θέμα που περιμένουμε κι εμείς την προσαρμογή της νομοθεσίας πολιτικής προστασίας στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Από κει και πέρα, νέες δομές, νέες λειτουργίες, λιγότεροι δήμοι στο νομό και παράλληλα αποκεντρωμένη διοίκηση μια και η διεύθυνση πολιτικής προστασίας πάει στην αποκεντρωμένη διοίκηση και θα έχει και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Η περιφέρεια παραμένει σαν περιφέρεια με τους επτά νομούς. Το θέμα είναι να οργανωθούμε στους νέους καλλικρατικούς δήμους και να υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός», δήλωσε ο ίδιος συγκεκριμένα, καταλήγοντας : «Δεν έχουμε ραντεβού με την καταστροφή, ο μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος».
Ο αρμόδιος αντινομάρχης Στάθης Πασχαλιάς επισήμανε ότι από πλευράς νομαρχίας υπάρχει πλήρης ετοιμότητα, ενώ παίρνοντας το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης εξέφρασε την ένσταση του λέγοντας: «Ο αντιπεριφερειάρχης έχει ευθύνη, αλλά τι δυνατότητες θα έχει όταν δεν έχει οργανωμένο γραφείο;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *