1/4 Αμφισβητεί τις αποκαλύψεις Χαρδαβέλλα, ο διοικητής του ιδρύματος

Αμφισβητεί ευθέως ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, Άρης Μαγγιώρος, τα όσα αποκάλυψε  ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας, για την κατάσταση των 56 τροφίμων του ιδρύματος,  φέρνοντας στο φως αναφορά και φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Μιλώντας την Πέμπτη (31/3) στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση, ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ, έκανε λόγο για επιχειρούμενη παραπληροφόρηση και πως οι φωτογραφίες που δημσοιοποιήθηκαν, δεν αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται στην αναφορά του ο καταγγέλλων, ενώ άφησε αιχμές πως πρόκειται για ανύπαρκτο πρόσωπο, και πως πίσω κρύβονται πρόσωπα που δεν επιθυμούν την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις στο υπουργείο Υγείας και στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια.
Το δημοσίευμα του Κώστα Χαρδαβέλλα, με τίτλο : "Φρίκη σε κολαστήριο των Σερρών", έχει ως εξής : Άρρωστα παιδιά κλεισμένα σε σιδερένια κλουβιά ή δεμένα μέρα – νύχτα με ζουρλομανδύες να περπατάνε και να κοιμούνται μέσα σε περιττώματα, γεμάτα μελανιές από χτυπήματα νοσοκόμων και νοσηλευτών.
Αυτήν την κόλαση για 56 παιδιά και κάποιους ενήλικους περιγράφει σε αναφορά του στον πρωθυπουργό ο κ. Παύλος Δημητρίου για το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου Σερρών. 
Στο ίδρυμα αυτό πριν ένα μήνα πέθανε ένα αγόρι 17 ετών στο κρεβάτι του, χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς γι’ αυτό παρόλο που όλη τη νύχτα είχε ρόγχο. Το παιδί ετάφη άρον άρον χωρίς να γίνει ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα το newsbomb.gr από την φρίκη που ζουν τα κλεισμένα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες των βασάνων που υφίστανται τα άρρωστα παιδιά.
Τους φοράνε ζουρλομανδύες, τους καλύπτουν τα δάχτυλα με πάνες και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, τους κλειδώνουν σε κλουβιά με κάγκελα και τα κλειδιά τα έχουν έξω από τα κάγκελα αυτά (τι θα γίνει άραγε σε περίπτωση πυρκαγιάς;)
Όταν ένα παιδί είναι δύσκολο σε τάισμα το παρατάνε νηστικό, πολλά παιδιά περπατάνε γυμνά στους κρύους διαδρόμους του ΚΕΠΕΠ και σεντόνια στα κρεβάτια τους αλλάζουν σπάνια, με αποτέλεσμα τα άρρωστα παιδιά να κοιμούνται πάνω στα περιττώματά τους.
Υπάρχουν μέρες που πολλά παιδιά παραμένουν δεμένα στα καθίσματά τους και δεν τα σηκώνουν να περπατήσουν ούτε για μερικά λεπτά.
Αυτά και άλλα πολλά καταγγέλλει στον πρωθυπουργό με αναφορά του ο κ. Παύλος Δημητρίου -και ήδη έχει προκαλέσει την άμεση κινητοποίηση του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *