1/6 Κλείνουν οι υπηρεσίες του Σιδηροκάστρου.

Κατατέθηκε το πόρισμα στον Υπουργό Οικονομικών.
«Λουκέτο» σε Δ.Ο.Υ.
Αλλαγές εκ βάθρων στο όλο σύστημα των Δ.Ο.Υ., φέρνει το πόρισμα που κατατέθηκε στον Υπουργό Οικονομικών και που μεταξύ άλλων προβλέπει το κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας και Νέας Ζίχνης.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες (Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης) θα γίνουν γραφεία, οι αρμοδιότητες του ελέγχου δικαστικού τμήματος και του κεφαλαίου θα μεταφερθούν σε αυτήν, τη μεταβατική φάση στην έδρα του Νομού και όπου υπάρχουν περισσότερες Εφορίες από μία στην έδρα του Νομού, θα πάνε στην Εφορία που έχει την υποδομή και που θα μπορέσει να «φιλοξενήσει» αυτές τις δράσεις και τους υπαλλήλους, γιατί θα περισσέψουν υπάλληλοι.

Με πόρισμα προς τον Υπουργό Οικονομικών
Κλείνουν οι Δ.Ο.Υ. Σιδηροκάστρου, Ν. Ζίχνης και Ηράκλειας

Οριστικό «λουκέτο» μπαίνει στις Δ.Ο.Υ. Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου και Νέας Ζίχνης, μετά την απόφαση «σκούπα» του Υπουργείου Οικονομικών. Στις αρχές του χρόνου συστάθηκε μία επιτροπή από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες  στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να μελετήσει τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια για την αναδιάρθωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και αφού τα επεξεργαζόταν, θα υπέβαλλε ένα πόρισμα στον Υπουργό Οικονομικών. Η επιτροπή αυτή συστάθηκε και υπέβαλε το σχετικό πόρισμα στον Υπουργό.
Στο πόρισμα αυτό περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση, η σημερινή δομή των υπηρεσιών που έχει σχέση με τους κανονισμούς λειτουργία και τα οργανογράμματα που ισχύουν από 1988 με ένα Προεδρικό Διάταγμα, εδώ και 23 χρόνια δηλαδή.
«Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες στην περιφέρεια και στο κέντρο, χωρίς ενιαία κριτήρια, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και έτσι υπάρχει ανισοκατανομή όσον αφορά και το προσωπικό μέσα στις εφορίες, αλλά και τον όγκο δουλειάς,» δήλωσε ο Διευθυντής της Α’ Δ.Ο.Υ. Σερρών Βασίλης Κοσλίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως επίσης όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν στρεβλώσεις όσον αφορά την χωροταξική κατανομή των υπηρεσιών αυτών μέσα στην επικράτεια και πως ένα παράδειγμα είναι πως υπάρχουν νομοί που σε πολλή μικρή απόσταση έχουν Δ.Ο.Υ. Υπάρχουν νομοί όπου σε έναν Καλλικρατικό δήμο λειτουργούν τρεις εφορίες. Το πόρισμα περιγράφει, με στοιχεία, αριθμούς και ονόματα, την υπάρχουσα κατάσταση, ενώ όσον αφορά τη μηχανογραφική υποστήριξη ισχύει το TAXIS. Το TAXIS εγκαταστάθηκε στις υπηρεσίες το 1996 και είναι ξεπερασμένο.
Το πόρισμα έχει κατατεθεί στον Υπουργό Οικονομικών και αναφέρει μεταξύ άλλων την κατάργηση- συγχώνευση υπηρεσιών, ενώ είναι βασική προϋπόθεση για να φτάσουμε στο τελικό στάδιο της συγχώνευσης είναι να εφαρμοστεί το νέο TAXIS, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του μέλλοντος. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός που τρέχει και το 2012 να εγκατασταθεί το νέο ΤΑΧΙΣ για να υποστηρίξει την νέα δομή των υπηρεσιών, διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η συγχώνευση των υπηρεσιών.
Όλες αυτές οι υπηρεσίες (Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας, Νέας Ζίχνης) θα γίνουν γραφεία, οι αρμοδιότητες του ελέγχου δικαστικού τμήματος και του κεφαλαίου θα μεταφερθούν σε αυτήν, τη μεταβατική φάση στην έδρα του Νομού και όπου υπάρχουν περισσότερες Εφορίες από μία στην έδρα του Νομού, θα πάνε στην Εφορία που έχει την υποδομή και που θα μπορέσει να «φιλοξενήσει» αυτές τις δράσεις και τους υπαλλήλους, γιατί θα περισσέψουν υπάλληλοι.
Στο τελικό στάδιο το οποίο θα ισχύσει από το τέλος του 2012, θα καταργηθούν όλες οι Εφορίες και θα μείνουν 49 εφορίες στις έδρες των Νομών.
«Στόχος είναι οι εφορίες να έχουν ως αποστολή και έργο τον έλεγχο, Σήμερα οι εφορίες κάνουν δουλειές όπως χορήγηση πιστοποιητικών, χορήγηση αντιγράφων δηλώσεων. Όλες οι δράσεις πρέπει να φύγουν και θα φύγουν από τις Εφορίες. Οι εφορίες θα κάνουν έλεγχο, βεβαίωση και αναγκαστική είσπραξη των εσόδων σε τελικό στάδιο. Πάρα πολλές δράσεις έχουν φύγει από τις Εφορίες, φεύγει αυτός ο όγκος, ο οποίος δεν προσφέρει δεν είναι το κύριο έργο των εφοριακών και θα φτάσουν στο σημείο τελικά και αυτός είναι ο απώτερος σκοπός να πραγματοποιούνται οι δηλώσεις μέσω του internet. Απώτερος στόχος και σκοπός είναι να μην επισκέπτεται ο φορολογούμενος το κατάστημα της εφορίας, αλλά όλα να γίνονται μέσω internet και ο εφοριακός υπάλληλος, ο οποίος θα εκπαιδευτεί στο νέο ΤΑΧΙΣ και στις καινούργιες δράσεις, θα είναι μόνο για να ελέγχει, να βεβαιώνει και να εισπράττει τα έσοδα,» επεσήμανε τέλος ο Διευθυντής της Α’ Δ.Ο.Υ. Σερρών Βασίλης Κοσλίδης.
Ζ.Χ.

πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *