1/7 «Για να υπάρχει δημοτική αρχή» ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΟΣΜΙΔΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

«Για να υπάρχει δημοτική αρχή». Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, ο υποψήφιος δήμαρχος Σιδηροκάστρου, Σάββας Κοσμίδης που έχει λάβει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και το βράδυ της Τετάρτης έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξη του συνδυασμού του «Συλλογική Δημιουργία», αλλά μίλησε και για ενότητα.

«Είμαστε μια κοινωνική ομάδα που αποσκοπούμε και τολμάμε την υπέρβαση», δήλωσε στον «Α» και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενότητα στο χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα ονόματα των Μιχάλη Δοδακόπουλο και Απόστολου Καρύδα είχαν πέσει στο τραπέζι, απάντησε: «Αυτά ήταν μέσα στις διαβουλεύσεις ενός κόμματος και έχουν ξεπερασθεί».
Τονίζοντας ότι ο δήμος δεν έχει ανάγκη από διαχειριστές, όπως η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά χρειάζεται μεταρρυθμιστές, τομές και γενναίες μεταρρυθμίσεις, ο κ. Κοσμίδης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια ο δήμος Σιδηροκάστρου βιώνει μια συνεχή καταρράκωση των δομικών τοπικών παραγωγικών πόρων και δυνάμεων, απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο τοπικό ενδογενές σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, ένας λειτουργικός και στρατηγικός προγραμματισμός.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, ο δήμος χαρακτηρίζεται από αδράνεια, αδιαφάνεια, έλλειψη αξιοκρατίας, απουσία τολμηρών και δημιουργικών ιδεών, προγραμμάτων και δράσεων. Συνεχίζοντας την κριτική του, επισήμανε ότι ο ευκαιριακός και αποσπασματικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων και η αδυναμία αξιοποίησης των ευκαιριών, οδηγούν κάθε ημέρα το δήμο Σιδηροκάστρου σε υποβάθμιση του ρόλου του και ακύρωση των δυνατοτήτων του.
«Η πόλη του Σιδηροκάστρου, με ευθύνη της δημοτικής αρχής μετατρέπεται σε αφιλόξενη και προβληματική πόλη. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο μεγεθύνεται, η καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων γίνεται καθεστώς ενώ παραμένει σε στασιμότητα επί δεκαετία και πλέον η επέκταση του σχεδίου πόλης. Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει τοπική λαϊκή εξουσία, διαρκής ενίσχυση του δημοκρατικού περιεχομένου των θεσμών της, δυνατότητα να συνδυάζει την αντιπροσωπευτική με τη συμμετοχική δημοκρατία, να είναι δίπλα και μαζί με το λαό της τοπικής κοινωνίας. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικεί και να επιχειρεί την ολοκληρωμένη, βιώσιμη και οικολογική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη δυναμική ισορροπία και την οργανική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας τη δυναμική ισορροπία και την οργανική ενότητα ανάμεσα στην περιφέρεια και στις αστικές περιοχές».
Απευθύνοντας κάλεσμα προς τους συμπολίτες του, είπε: «Σας καλώ όλους, τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να συγκρουστούμε με την αδράνεια, την παθητικότητα και την αδιαφορία. Να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, μία κοινωνία που θα μοιράζει τους δικούς της καρπούς ανάπτυξης σε
όλους τους ανθρώπους, μία κοινωνία με τον πολίτη συμμέτοχο και ενεργό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *