1/9 Αντιδράσεις για το «αεροδρόμιο» που χάθηκε

Υπόμνημα προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, θα αποστείλει τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου, Αθανάσιος Σπάσης, εξηγώντας τους λόγους που θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το αεροδρόμιο Χορτερού, στον σχεδιασμό του υπουργείου για κατασκευή μικρών αεροδρομίων γενικής αεροπορίας και αεραθλητικών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Η αποκάλυψη του infoserres.gr, πως κανένα από τα δύο μικρά αεροδρόμια που λειτουργούν στο νομό, του Αεραθλητικού Κέντρου στις Σέρρες, και του Χορτερού  (photo), δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό, που ανακοίνωσε το Σάββατο (29/8) από την Κομοτηνή, ο υπουργός Μεταφορών, προκάλεσε αντιδράσεις.
«Θαμπορούσε να συμπεριληφθεί και το αεροδρόμιο του Χορτερού, ειδικά τώραπου βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την αδειοδότηση από την ΥΠΑ. Δενγνωρίζαμε τις προθέσεις του υπουργείου Μεταφορών, για αυτό δενκινηθήκαμε νωρίτερα, αφού περιμέναμε να εξασφαλίσουμε πρώτα την άδειαλειτουργίας. Θα ετοιμάσουμε ένα υπόμνημα, που θα εξηγούμε τους λόγουςστον κ.Υπουργό, για ποιους λόγους θα πρέπει να ενταχθεί και τοαεροδρόμιο του Χορτερού, στον γενικότερο σχεδιασμό που ανακοινώθηκε» δήλωσε στο infoserres.gr ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης, που αναφέρθηκε και στο ρόλο των Σερραίων βουλευτών. «Δεμπορεί να γνωρίζει ένας δήμος τις υπουργικές σκέψεις και προθέσεις. Θαέπρεπε να ήταν ενήμεροι οι βουλευτές μας, κυρίως οι κυβερνητικοί, ώστενα υπήρχε πίεση. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και οι αποφάσειςπάρθηκαν με καθαρά πολιτικά κριτήρια» κατέληξε ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου.

«Άγνοια» για την υπουργική απόφαση, δηλώνει και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Σερρών, Γιώργος Βασιλείου. «Δενγνωρίζαμε απολύτως τίποτα για τις υπουργικές προθέσεις. Είμαστε στηδιαδικασία κατασκευής βασικών υποδομών, που θα μετατρέψουν τοαεραθλητικό μας κέντρο, σε ένα από τα καλύτερα στη χώρα, οπότε θαβοηθούσε πολύ η ένταξη του αεροδρομίου μας στον προγραμματισμό τουυπουργείου Μεταφορών» δήλωσε ο ίδιος, στο infoserres.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *