10/3 Πλαστές άδειες οδήγησης. Made in … Bulgaria


Αίσθηση προκάλεσε η είδηση της σύλληψης μελών κυκλώματος, που εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης απο τη γειτονική Βουλγαρία.
Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί δέκα πλαστά διπλώματα στις Σέρρες και έχουν συλληφθεί έξι αγοραστές τους.Το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ήταν ενήμερη για τη διακίνηση πλαστών βουλγαρικών διπλωμάτων, ενώ άνδρες της υπηρεσίας είχαν θέσει υπό παρακολούθηση κάτοικο της πόλης των Σερρών, που τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούσε πολύ συχνά ταξίδια στη γειτονική χώρα
Την Πέμπτη (7/3) σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητό του βρέθηκε μία πλαστή άδεια οδήγησης Βουλγαρίας, φωτοαντίγραφα από δελτία αστυνομικής ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες μικρού μεγέθους διαφόρων ατόμων.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ο δράστης είχε σκοπό να μεταφέρει τις φωτογραφίες στη γειτονική χώρα και να τις παραδώσει σε αλλοδαπό συνεργό του, προκειμένου να επικολληθούν στα πλαστά διπλώματα που κατασκευάζονται σε κάποιο παράνομο εργαστήριο της Βουλγαρίας. Παράλληλα έγινε γνωστό, πως μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τουλάχιστον δέκα πλαστά βουλγάρικα διπλώματα οδήγησης, τα οποία και πουλήθηκαν σε κατοίκους των Σερρών από 500 μέχρι και 700 ευρώ το καθένα.
Ηδη έγινε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, του Σερραίου και δύο Βούλγαρων, οι οποίοι φέρεται να ξεκίνησαν την παράνομη δραστηριότητά τους τον Ιούνιο του 2007.
Οι αρχές εντόπισαν ήδη έξι από τους οδηγούς που αγόρασαν πλαστά διπλώματα της γειτονικής χώρας, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να βρεθούν τα άτομα που έχουν στην κατοχή τους τις υπόλοιπες τέσσερις πλαστές άδειες οδήγησης.
Να σημειωθεί πως οι κάτοχοι αυτών των διπλωμάτων πλήρωναν έως 700 ευρώ και στη συνέχεια τα μετέτρεπαν σε ελληνικά, με μια σχετικά απλή διαδικασία, αφού πλέον η Βουλγαρία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *