10/3 Πριν από το Πάσχα θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες

«Έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, στις 21 – 24 του μηνός θα δοθεί γενναία προκαταβολή και πριν από το Πάσχα θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες», τόνισε ο υφυπουργός.
Ο κ. Κοντός ενημέρωσε επίσης, τους παραγωγούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα συναρμόδια υπουργεία για την κατοχύρωση της φέτας (ΠΟΠ) και του ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές και υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι «είναι διαρκείς και συστηματικοί».


Ερωτηθείς για τους ελέγχους στα αμνοερείφια εν όψει του Πάσχα, είπε ότι «τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν εξαιρετικά τα τελευταία δύο χρόνια και στα ισοζύγια γάλακτος και κρέατος», για να αποφευχθεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων και τόνισε ότι «στηρίχθηκε σημαντικά ο Έλληνας κτηνοτρόφος, ενώ βοηθήθηκε και ο Έλληνας καταναλωτής».
Οι αγρότες, από την πλευρά τους, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, ενώ επεσήμαναν ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο και την επέκταση των όρων αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για το ζωικό κεφάλαιο, για περισσότερες αιτίες (παθογόνες λοιμώξεις, κατάγματα κτλ) .
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο προέδρος του ΕΛΟΓ Πολυνείκης Φάσσας, η γ. διευθύντρια του ΕΛΟΓ Σοφία Τζαβέλα, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Γιώργος Μπρόζος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροκτηνοτρόφοι του Κιλκίς συζητήθηκαν σε τρίωρη σύσκεψη, που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός με παραγωγούς του νομού.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί και στις 21-24 του μηνός θα δοθεί προκαταβολή, ενώ πριν από το Πάσχα θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις.
Από την πλευρά τους οι αγρότες, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, ενώ επεσήμαναν ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο και την επέκταση των όρων αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για το ζωικό κεφάλαιο.
Ταυτόχρονα, σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο ύψος του συνοριακού φυλακίου του Προμαχώνα προχωρούν αγρότες στις Σέρρες διαμαρτυρόμενοι για τη μη ικανοποίηση αιτημάτων τους.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν έχουν διευκρινίσει πόσο θα διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις, ωστόσο ανέφεραν ότι ο αποκλεισμός θα είναι ολιγόωρος.
Την ίδια στιγμή στο κέντρο της πόλης των Σερρών τα τρακτέρ των αγροτών συνεχίζουν να είναι παρατεταγμένα αριστερά και δεξιά της οδού Μεραρχίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *