10/3 Σε ποια γυμνάσια και λύκεια θα μπουν λουκέτα

Εκτός από τα 26 Δημοτικά Σχολεία, λουκέτα μπαίνουν από τη νέα σχολική περίοδο και σε 15 γυμνάσια, καθώς και σε τρία λύκεια του νομού Σερρών, Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εισήγησητης Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, προτείνεται :

Στο δήμο Αμφιπόλης. κλείνουν τα γυμνάσια Παλαιοκώμης και Ροδολίβους που συγχωνεύονται με το γυμνάσιο Πρώτης. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής που θα μεταφερθούν οι μαθητές των γυμνασίων Σιτοχωρίου, Τερπνής και Δημητριτσίου στο δήμο Βισαλτίας.
Στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, «λουκέτα» μπαίνουν στα γυμνάσια Νέου ΣκοπούΝέου Σουλίου και Πεντάπολης, που συγχωνεύονται με το γυμνάσιο Χρυσού, ενώ καταργείται και το γυμνάσιο Καρπερής που συγχωνεύεται με το γυμνάσιο Ηράκλειας στον ομώνυμο δήμο.
Στο δήμο Νέας Ζίχνης, κλείνουν τα γυμνάσια Δραβίσκου και Γαζώρου, και οι μαθητές θα μεταφερθούν στο γυμνάσιο της Νέας Ζίχνης, ενώ στο δήμο Σερρών δεν θα επανελειτουργήσει  το γυμνάσιο Προβατά.
Στο δήμο Σιντικής καταργείται το γυμνάσιο Νέου Πετριτσίου, με τους μαθητές να μεταφέρονται στη Βυρώνεια, ενώ κλείνουν και τα γυμνάσια Αχλαδοχωρίου και Βαμβακοφύτου με τους μαθητές να μεταφέρονται στο γυμνάσιο Σιδηροκάστρου
Όσον αφορά τα λύκεια και τα ΕΠΑΛ, προτείνεται η κατάργηση του λυκείου Πρώτης (συγχωνεύεται με του Ροδολίβους), ενώ οι μαθητές του λυκείου Στρυμονικού και του ΕΠΑΛ Νέας Ζίχνης, θα μεταφερθούν σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες του Λευκώνα και των Σερρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *