10/3 Στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος

Στην Κωνσταντινούπολη και πιο ειδικά στο Οικουμενικό Παρτιαρχείο βρέθηκε από τις 5 μέχρι και τις 8 τρέχοντος μηνός Μαρτίου ενεστώτος έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ,κ, Βαρθολομαίου,


Η υποδοχή και η φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου ήταν πολύ εγκάρδια και πατρική εκ μέρους του Παναγιωτάτου, ο οποίος τον εδέχθη με αισθήματα απλότητος καλοσύνης και αρχοντιάς και τον συμπεριέλαβε να βρίσκεται μαζί του σ’ όλες τις εκδηλώσεις των ημερών της εκεί παραμονής του. Συνομίλησαν κατ’ ιδίαν περί πολλών ζητημάτων και ο Σεβασμιώτατος συνέφαγε με τον Παναγιώτατο καθ’ όλας τας ημέρας της εκεί παραμονής του διαμένοντας στον Πατριαρχικό Ξενώνα, Τη Δευτέρα 5η τρέχοντος μηνός Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου παρέστη στην εβδομαδιαία σύναξη των εφημερίων της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και ομίλησε προς τους Ιερείς Την Τετάρτη 7 του μηνός Μαρτίου συνόδευσε τον Παναγιώτατο στο ταξίδι του στη νήσο Χάλκη και πιο ειδικά στη Ιερά Θεολογική της Σχολή όπου και διανυκτέρευσαν μαζί με τους συνοδούς τους.

Αξίζει να σημειώσουμε τα αισθήματα αγάπης τιμής και σεβασμού πού τρέφει ο Σεβασμιώτατος τόσο προς το θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και προς το ίδιο το πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Παρτιάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος είναι ένας χαρισματικός εκκλησιαστικός ηγέτης γεμάτος Κωνσταντινουπολίτικη φινέτσα και αρχοντιά, θεολογικό και εκκλησιαστικό ήθος με ευρύτητα πνεύματος και Φαναριώτικη προσφορά φιλοξενίας και αγάπης προς όλους που ανεπιτήδευτα σκορπίζει παντού. Κατά την αναχώρηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου έλαβε με πολλή ευγνωμοσύνη από τον Παναγιώτατο πλούσιες πνευματικές και υλικές ευλογίες καρπούς της αγαπώσης καρδίας του Παναγιωτάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *