11/1 Να ασχοληθεί με τα πνευματικά ο Μακάριος λέει ο κ. Σκαρλάτος

«Να ασχοληθεί με τα πνευματικά και να αφήσει στην άκρη τα κοσμικά», ζητάει από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου, Νίκος Σκαρλάτος, μιλώντας στο infoserres.gr.

Η κρίση, μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου και της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίτης, έχει διχάσει την τοπική κοινωνία. «Ακούγονται και λέγονται πολλά. Για προσπάθειες του Σεβασμιοτάτου να ελέγξει τα οικονομικά της μονής. Συνέχεια ζητούσε και απαιτούσε» δηλώνει με νόημα ο Νίκος Σκαρλάτος, για να συνεχίσει : «Ο ίδιος λέει συνέχεια πως είναι Δεσπότης. Εμείς δεν θέλουμε Δεσποτάδες, θέλουμε Ιεράρχες με ανάστημα».
Την ίδια ώρα σε αδιέξοδο βρίσκεται το θέμα της επαναλειτουργίας της μονής, είτε με την παλαιά αδελφότητα είτε με νέα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» (5/1) κάνει λόγο για εγκατάσταση της παλαιάς αδελφότητας, υπό την ηγουμένη Χριστονύμφη, στο Καπανδρίτι Αττικής, στην έδρα της «ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ» (αδελφότητα που σύστησε ο πρώην μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, πνευματικός πατέρας του αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, του μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιου, του Δημητριάδος Ιγνατίου). Το δημοσίευμα επίσης, αναφέρει πως ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, αγνόησε τον Καταστατικό Χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδος, υποδεχόμενος εντός των διοικητικών του ορίων, μοναχές που ανήκουν σε μια άλλη μητρόπολη και συγκεκριμένα του Σιδηροκάστρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *