11/2 Προς κατάργηση ο χαρακτηρισμός «παραμεθόριος» και για το δ. Σιντικής

Πρόταση αποχαρακτηρισμού του δήμου Σιντικής, ως παραμεθορίου πςειοχής, εξετάζουν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, μαζί με ακόμη 28 ανάλογες περιοχές σε όλη τη χώρα, όπου υπόκεινται σε περιορισµούς για τις αγορές και τις µμισθώσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς.
Μέχρι σήμερα στο δήμο Σιντικής, οι  υποψήφιοι αγοραστές ή µισθωτές ακινήτων που είναι πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης περνούν – για λόγους εθνικής ασφάλειας – από έλεγχο που διαρκεί µέχρι και οκτώ µήνες, θέτοντας σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ο επίδοξος αγοραστής πολίτης χώρας εκτός Ε.Ε. πρέπει να περάσει από το κόσκινο των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων ∆υνάµεων, της ∆ιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και της ΕΥΠ. Συνολικά οι ισχύουσες ρυθµίσεις αφορούν όχι µόνο τους νοµούς και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και λόγω της στρατιωτικής οχύρωσης θεωρείται λογικός τέτοιου είδους έλεγχος
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (2/2) τα συναρµόδια υπουργεία συζητούν οι παραµεθόριες περιοχές να µειωθούν από 29, που είναι σήµερα, σε κάτω από δέκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *