11/2 Σε εννέα δήμους καταλήγουν στην ΤΕΔΚ ;

Εννέα δήμους στο νομό Σερρών, απο 22 που είναι σήμερα συν οι πέντε κοινότητες, προτείνει η τετραμελής επιτροπή της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, που παρουσίασε επίσημα την πρόταση για το χωροταξικό, στη συνεδρίαση του οργάνου το απόγευμα της Τρίτης (9/2). Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει τις παρακάτω συνενώσεις :

1. Κερκίνη – Πετρίτσι (15.914 κατοίκους)
2. Σιδηρόκαστρο – Προμαχώνας – Αχλαδοχώρι (12.468 κατοίκους)
3. Σερρών – Λευκώνα – Άνω Βροντού – Ορεινή (15.914 κατοίκους)
4. Εμμανουήλ Παππάς – Στρυμόνα (19.844 κατοίκους)
5.Νέα Ζίχνη – Αλιστράτη (19.844 κατοίκους)
6.Κορμίστα – Πρώτη – Ροδολίβος – Αμφίπολη (15.492 κατοίκους)
7.Αχινός – Τράγιλος – Βισαλτία – Νιγρίτα (26.127 κατοίκους)
8. Στρυμονικό- Μητρούση – Σκούταρι (18.674 κατοίκους)
9. Ηράκλεια – Σκοτούσσα (18.562 κατοίκους)
Απο τη συνεδρίαση δεν έλλειψε η ένταση, αφού διατυπώθηκαν πολλές διαφωνίες, επι της συγκεκριμένης πρότασης. Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Σερρών, Γιάννης Βλάχος δήλωσε πως θα υπάρξουν βελτιώσεις και θα ξανασυζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. «Όλααυτά που ακούστηκαν θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν. Αποτελεί υλικό γιαεπεξεργασία έτσι ώστε η επιτροπή και λίαν συντόμως θα επανέλθουμε μεβελτιωμένη πρόταση προσαρμοσμένη σε ότι έχουμε ακούσει απ’ όλους σας» επεσήμανε.
ΤηνΠαρασκευή (12/2) θα συνεδριάσει εκ νέου η ΤΕΔΚ ν.Σερρών, προκειμένου,να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για το χωροταξικό σχεδιασμό, ώστε ητελική πρόταση να κατατεθει τόσο στην ΚΕΔΚΕ όσο και στην υπουργείοΕσωτερικών, ενόψει της τελικής διαμόρφωσης του σχεδίου για τη νέαδιοικητική μεταρρύθμιση "Καλλικράτης" που προωθεί η κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *