11/3 ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

Αντιπλημμυρικά και έργα οδοποιίας στις προτεραιότητες συνεργασίας
Στοπλαίσιο της πρωτοβουλίας διαβούλευσης και επικοινωνίας των δύο βαθμώντοπικής αυτοδιοίκησης, η Νομαρχία Σερρώντο βράδυ της Τρίτης προέβησε ανοιχτό διάλογο με τους δημότες Σιδηροκάστρου και τους εκπροσώπουςάλλων φορέων στο δημαρχείο . Στόχος της νομαρχίας η γνωριμία με ταπροβλήματα των δημοτών και η επίσπευση στην επίλυση κυρίως προβλημάτωντης καθημερινότητας τους από κοινού με την δημοτική αρχή.

Ο νομάρχης Στέφανος Φωτιάδης, αναφέρθηκε στησυνεχή παρουσία της νομαρχίας στους ΟΤΑ του νομού μας, στο πνεύμα του“ενιαίου δείγματος διοίκησης στην αυτοδιοίκηση εγγύς”.

Τονλόγο πήρε ο δήμαρχος Αθανάσιος Σπάσης και ανέφερε μια από τις πρώτεςπροτεραιότητες για την περιοχή του,αυτή της της σύνδεσης του οδικούάξονα Σιδηροκάστρου Σερρών.
Ο ειδικός σύμβουλος στα θέματα αγροτικήςανάπτυξης κ.Χατζησπύρογλου μίλησε για εναλλακτικές καλλιέργειες πουπροστατεύουν το περιβάλλον.Τέσσερις οι άξονες που βοηθούν καιαναπτύσσουν την γεωργία:
-Βελτίωση ανταγωνιστικότητας της γεωργίαςμε διαχρονική παραγωγή στην κτηνοτροφία –γεωργία.-Πολλαπλά προβλήματακατά του περιβάλλοντος με κανόνες και διατάξεις υπέρ της προστασίας του.
-Πρόγραμμα δράσης με παράλληλες δράσεις όχι μόνο αγροτικές δράσεις.
-Πρόγραμμα Leader παραπλήσιο του ΟΠΑΑΧ που στηρίζει με χρηματοδοτήσεις τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Eνίσχυσηογδόντα τοις εκατό στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης το οποίοπεριλαμβάνει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αγροτών, σχέδια βελτίωσης, μεεπιχορηγήσεις στην κατάρτιση αγροτών. Επισημάνθηκε η ανάγκη ανάληψηςκαι υλοποίησης του έργου φράγματος Κρουσοβίτη από τις χρηματοδοτήσειςπου πρέπει να ενταχθούν στα έργα νομαρχίας και δήμου .Υπάρχει ήδηπρομελέτη του έργου που έχει γίνει από την δημοτική αρχή. Η επίλυση τουχρονίζοντος αυτού προβλήματος θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στηνπεριοχή,υποστήριξαν οι Σιδηροκαστρινοί. Επίσης αναγκαία κρίνεται ηδημιουργία τεχνητής λίμνης με αποταμίευση νερούμε σημαντική οφέλιμότηταστον υδροφόρο ορίζοντα .Η θωράκιση με τα αντιπλημμυρικά έργα καιάρδευση σαράντα χιλιάδων στρεμμάτων αγροτεμαχίων της ευρύτερης περιοχής.Η χρηματοδότηση και τελειοποίηση του έργου κοστίζει τριάνταεκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπεται να επιφέρει μέγιστα οφέλη.
Εξάλλουμε την επίσκεψη του αντινομάρχη Βαγγέλη Καλαθά στο ολοήμερο νηπιαγωγείοκαι στο ειδικό σχολείο σχημάτισε σαφή εικόνα των ενεργειών που πρέπεινα γίνουν και στον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα προτάθηκαν από τη δημοτικήαρχή για υλοποίηση με τη συμπαράσταση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης:Νασυστεγαστούν στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα νηπιαγωγείο και ειδικόσχολείο στις εγκαταστάσεις του υπάρχοντος ορφανοτροφείου με πεζοδρόμησητου περιβάλλοντος χώρου για δημιουργία παιδικής χαράς. Ακόμη αναγκαίακρίνονται:
-Ολοκλήρωση έργου οδικού άξονα βαμβακοφύτου –γεφυρουδίου που έμεινε ημιτελής λόγω έλλειψης πιστώσεων.
-Ενέργειες για ηλεκτροδότηση με ηλιακή φωτοβολταική ενέργεια στο Σιδηρόκαστρο.
-Δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης και σύνδεση με τα σχολεία της περιοχής.
-Κατασκευή κλειστού γμναστηρίου στο Χαρωπό και νηπιαγωγείο στο βαμβακόφυτο .
Τηνπρόθεση του για βοήθεια με προτεραιότητα ανάλογα με τις επείγουσεςανάγκες και βάσει δημοκρατικού προγραμματισμού ανέφερε ο νομάρχηςκ.Φωτιάδη, αφού άκουσε τα αιτήματα των δημοτών και των εκπροσώπων τωνφορέων της δημοτικής αρχής ,
μετά το πέρας του ανοιχτού διαλόγου στοΣιδηρόκαστρο. ΚΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

πηγή: Εφημερίδα Παρατηρητής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *