11/4 Ανακύκλωση μπαταριών από Κυνηγετικό Σύλλογο Σιδηροκάστρου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου και Περιφέρειας «η θεά Άρτεμις» στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης, ανέλαβε την πρωτοβουλία συλλογής των άδειων φορητών ηλεκτρικών στοιχείων (δηλαδή χρησιμοποιημένων μπαταριών οικιακής χρήσης και κινητών τηλεφώνων) με σκοπό την ανακύκλωση.


Οι μπαταρίες περιέχουν βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες όταν πεταχτούν στα σκουπίδια και με την επίδραση του ήλιου ανοιχθούν στο περιβάλλον, μεταφέρονται στο χώμα και με το νερό της βροχής στα κατώτερα στρώματα της γης και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Έτσι οι ζωντανοί οργανισμοί εισάγουν στο σώμα τους με το νερό και την τροφή τις τοξικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα, τα οποία δύσκολα αποβάλλονται έως καθόλου. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται βιοσυσσώρευση, με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου.

Ανακυκλώνοντας τις μπαταρίες και όσα υλικά ανακυκλώνονται, περιορίζουμε δραστικά την απόρριψη επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον.

Οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων, των Δήμων μας θα μπορούν από σήμερα να συγκεντρώνουν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες και να τις τοποθετούν στους πλαστικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία, με το χαρακτηριστικό σήμα «Η ανακύκλωση των μπαταριών είναι ζωή!»

Με τιμή

Ο πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σάββας Καραβασιλείου Δημήτριος Στεφανίδης

Όποιος ενδιαφέρεται για κάδο, ή να ενημερωθεί για τον κοντινότερο κάδο στην γειτονιά του, μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα του συλλόγου: 2323022410 και με το 2325024523-4.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *