Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο πόρισμα (2/9/2008) του επιθεωρητή Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Χρήστου Κυριαζή, το οποίο επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, για την εκ νέου καρατόμηση του Σπύρου Τσαρτσίδη, από τη θέση του διοικητή του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου.
–
Ο επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ, ενώ «καταλογίζει» ευθύνες στον διοικητή του ΚΕΠΕΠ, για το γεγονός, πως δύοφορές διέθεσε χαρτικά και είδη καθαριότητας στο Α.Τ Σιδηροκάστρου(αξίας 400 ευρώ), δεν βρίσκει «παράνομο» ή «μεμπτό» την πολυετήαυθαίρετη παροχή δωρεάν θέρμανση του εκκλησιαστικού γηροκομείου τηςμητρόπολης Σιδηροκάστρου, από τον κεντρικό λέβητα του ΚΕΠΕΠ.
«Διαθέσαμεχαρτικά και είδη καθαριότητας στο Α.Τ Σιδηροκάστρου για τις περιπολίεςπου κάνουν γύρω από το ίδρυμα και μας προστατεύουν και ο κ.Επιθεωρητήςτο έκρινε παράνομο. Για την πολυετή «αφαίμαξη» του ΚΕΠΕΠ από τοεκκλησιαστικό γηροκομείο, όχι μόνο τη βρήκε νόμιμη αλλά προτείνει νασυνεχιστεί κιόλας» δήλωσε στο infoserres.gr, μέλος τοΥ Δ.Σ του ΚΕΠΕΠ.
Το infoserres.gr έχει στη διάθεσή του το πόρισμα (5/9/2008) του κ.Κυριαζή, για το ΚΕΠΕΠ.
Σεαυτό, επιρρίπτονται ευθύνες στον Σπύρο Τσαρτδίδη, για τη διάθεσηχαρτικών και ειδών καθαριότητας στο Α.Τ Σιδηροκάστρου, ζητώντας του ναεπιστρέψει (από τη τσέπη του) το ποσό των 400 ευρώ, στο ταμείο του ΚΕΠΕΠ, όπως και τελικά έγινε.
–
–
Όσοναφορά τη δωρεάν θέρμανση του εκκλησιαστικού γηροκομείου, ο επιθεωρητήςΣΕΥΥΠ όχι μόνο δεν ζήτησε εξηγήσεις για την αυθαίρετη πολυετή ενέργεια,αλλά πρότεινε να … συνεχιστεί !!!
–
–
Oπρόεδρος του ΚΕΠΕΠ, αφήνει αιχμές για τις «σχέσεις» του μητροπολίτηΣιδηροκάστρου με τον συγκεκριμένο επιθεωρητή ΣΕΥΥΠ και τηναντικειμενικότητα του πορίσματός του. Σε επιστολή του (29/3) προς τονυπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο ίδιος υποστηρίζει : «Όπως γνωρίζετε πολύ καλά στην σωστή άσκηση των καθηκόντων της Διοίκησης του ΚΕΠΕΠ ήταν και η αναζήτηση της νομιμότητας της παροχής θέρμανσης στο γηροκομείο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου και ύστερα από την επιστολή(την οποία δεν θέλω να αξιολογήσω και να χαρακτηρίσω) του ΜητροπολίτηΣιδηροκάστρου για το θέμα, υιοθετήσατε το περιεχόμενό της και με παύσατε δίχως αιτιολογία.
Σαςσημειώνω ότι και κατά την κατάθεσή μου στον ελεγκτή του ΣΕΥΥΠ ανέφεραότι προ της ημερομηνίας της λήψεως αποφάσεως από τον Γενικό Επιθεωρητήγια έλεγχο στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου ο έλεγχος αυτός είχε προαναγγελθεί μέρες πριν δια στόματος του Μητροπολίτη στις εκπομπές των ειδήσεων στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια».
ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ
Για το συγκεκριμένο πόρισμα όμως, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, μια και ο συντάκτης του, Χρήστος Κυριαζής, λίγο καιρό πριν, είχε πραγματοποιήσει παρόμοιο έλεγχο στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκοντας το … «πεντακάθαρο».
Ακολούθησαν όμως οι καταγγελίες του τότε υποδιοικητή του νοσοκομείου, Γιώργου Κυριακίδη, που ζήτησε δημόσια την εξαίρεση του κ.Κυριαζή και την πραγματοποίηση νέου έλεγχο στα οικονομικά του νοσηλευτικού ιδρύματος. Έτσι και έγινε.
Τονπερασμένο Νοέμβριο, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν δύο επιθεωρητέςΣΕΥΥΠ και ένας ορκωτός λογιστής, προέκυψαν ατασθαλίες που οδήγησαν στηναποπομπή του διοικητή του νοσοκομείου και την εμπλοκή του ΕισαγγελέαΣερρών.
Μευπόμνημά του στον Εισαγγελέα Σερρών, ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ απάντησεσημείο προς σημείο στο πόρισμα του κ.Κυριαζή, αμφισβητώντας ευθέως ταόσα υποστηρίζει και καταθέτοντας παράλληλα μήνυση σε βάρος του, για τον τρόπο λειτουργίας του, ως επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ..
«Πρέπεινα σημειώσω ότι ο έλεγχος δεν έγινε μέσα στην τακτική διαδικασία τωνελέγχων . Πάντα γίνεται από επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ Θεσσαλονίκης καιπάντα με δύο επιθεωρητές, ενώ τώρα στάλθηκε μόνον ένας από Αθήνα. Οέλεγχος επίσης αυτός ζητήθηκε από το Υπουργείο και την 4ηΔ.Υ.ΠΕ. ύστερα από την αίτησή μου για ακύρωση της απόφασης του υπουργούγια παύση της θητείας μου, προσπαθώντας να βρουν εις βάρος μου διάφορεςκατηγορίες. Προφανώς και η αίτηση αναστολής της απόφασης με τηνεκδίκαση αυτής από το ΣτΕ που με δικαίωσε, τους έφερε ταραχή και όπωςδιαπιστώνετε κι εσείς από την έκθεση, η οποία έγινε υπό το κράτος τηςεπιστροφής μου στο ΚΕ.ΠΕ.Π., καμιά ατασθαλία και κυρίως οικονομική δενβρέθηκε , παρά τα μόνα που βρήκαν δεν είναι άξια λόγου και είναιπρωτοβουλίες που έκρινα προς το συμφέρον του ιδρύματος και τωνπαιδιών. Σε καμία άλλωστε περίπτωση δεν ωφελούμαι εγώ ο ίδιος» αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του προς τον Εισαγγελέα, ο Σπύρος Τσαρτσίδης..
Μεεπιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο διοικητής του ΚΕΠΕΠΣιδηροκάστρου, έδωσε απαντήσεις για το πόρισμα Κυριαζή, χωρίς όμως ναληφθούν υπόψη, αφού ήδη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε υπογράψει την απόφαση απομάκρυνσης του
Συγκεκριμένα αναφέρει : «Όσογια το υπ΄ αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ594/8-10-2008 πόρισμα του ΣΕΥΥΠ σαςκοινοποιώ το από 1-10-2008 υπόμνημά μου προς τον Εισαγγελέα Σερρών(συνημμένο 1) με τις απαντήσεις μου επί των διαλαμβανομένων εις βάροςμου γεγονότα που αναφέρονται στην έκθεση. Δηλαδή οι απαραίτητεςαποφάσεις για να λειτουργήσει εύρυθμα το ίδρυμα και ο κανονισμός σεχαμηλότερη τιμή η πληρωμή εργασιών με αποτέλεσμα να κερδίσει το ίδρυμαήταν «ατασθαλίες» ;
Διερωτώμαιλοιπόν. «Δεν έπρεπε δηλαδή να βάλω την καθαρίστρια να καθαρίσει τηνλάντζα; Δεν έπρεπε να κανονίσω την περιποίηση του κήπου με 2.000 Ευρώαντί 5.000;»
Όσογια τα υλικά καθαριότητας αξίας 429,00 Ευρώ που δώσαμε στην Αστυνομία,τα αντικατέστησα αγοράζοντάς τα ο ίδιος με τα χρήματά μου.
Το όλο αυτό ιστορικό το ανέφερα καιστον ίδιο τον επιθεωρητή που ενήργησε τον έλεγχο. Ο οποίος ελεγκτήςπροτού το ΚΕΠΕΠ έλεγξε το Γ.Ν. Σερρών και το βρήκε όπως δήλωσε«πεντακάθαρο»και σε όλα «νομιμότατο» και αμέσως μετά από αυτό είχαμετις «καταγγελίες» του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου και με το νέο έλεγχοπου ασκήθηκε (στην αρχή πήγε ο ίδιος ελεγκτής όμως ο Υποδιοικητής τουνοσοκομείου ζήτησε την αντικατάστασή του) βρήκαν του κόσμου τιςατασθαλίες που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Διοικητή του».