11/6 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΕ.ΠΕ.Π. ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σχετικά με τις απορίες που εκφράσατε για την κατάσταση και πορεία του ΚΕ.ΠΕ.Π. Σιδηροκάστρου και για να μην υπάρξει σύγχυση περί του τι ακριβώς συμβαίνει με τις ερωτήσεις των δυο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Πρωτόππαπα Χρήστου (στις 6-3-2007 η ερώτηση)  και κ. Μπόλαρη Μάρκου (στις 24-04-2007 η ερώτηση) που και οι δύο αναφέρονται στα ίδια πράγματα,  σας ενημερώνω τα εξής:


1.    Επί των ερωτήσεων  εδόθησαν από τη Διοίκηση του ΚΕ.ΠΕ.Π. απαντήσεις   σε όλα, με συνημμένα έγγραφα, όλα όσα   απαιτούνταν έτσι ώστε οι δήθεν καταγγελίες αποδεικνύονται ανυπόστατες και συκοφαντικές.
2.    Επίσης απαντήσεις εδόθησαν και από την Προϊσταμένη αρχή του ΚΕ.ΠΕ.Π. την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης
3.    Βάσει όλων αυτών ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απήντησε και στους δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπου τα ερωτήματά τους ήταν ίδια.
4.    Και οι δυο βουλευτές έχουν στα χέρια τους τις απαντήσεις.
Από τα παραπάνω επιτρέψτε μου να εκφράσω τις δυο-τρεις απορίες μου.
  Α) Αφού και οι δυο βουλευτές έχουν στα χέρια τους εδώ και μέρες τις απαντήσεις, οι οποίες εάν τους δικαιώνουν, γιατί δεν κάνουν καμία δήλωση, πάλι σε μορφή καταγγελίας και δημοσιεύοντάς την , έτσι ώστε να  επιβραβευθούν;
Β) Μήπως κατάλαβαν μετά από τις απαντήσεις που πήραν ότι  με το να υιοθετήσουν ανεξέλεγκτα τις ανυπόστατες κατηγορίες και συκοφαντίες μερικών ασυνείδητων εργαζομένων ότι εκτέθηκαν στα μάτια όλου του ελληνικού λαού;
Γ) Γιατί δεν βγήκε ούτε ένας από αυτούς ή από τα γραφεία τους , να απαντήσει   στην ερώτησή μου  όταν ανοιχτά στα τηλεοπτικά κανάλια, αφού ως Διοικητής έδωσα απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά τους , καλούσα για εξηγήσεις για την ανεπίτρεπτη αυτή στάση  της υιοθέτησης ανεξέλεγκτων κατηγοριών;
Από όλα αυτά έχω να δηλώσω τα εξής:
Καλό είναι και οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως ο κ. Μπόλαρης ο οποίος είναι νομικός να ξαναδιαβάσουν μερικά βιβλία και να βάλουν καλά στο μυαλό τους τρία πράγματα.
1) «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»
2) «Jus novit curia »
3) «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις»
 
Τώρα όσο για τις καταγγελίες πρώτα απ’ όλα σας ενημερώνω ότι οι 3-4 ίδιοι εργαζόμενοι τα ίδια ακριβώς πράγματα έχουν στείλει όχι μόνο σ’ αυτούς τους δυο, αλλά  σε όλους τους βουλευτές των Σερρών  αλλά και σε όλες τις υπηρεσίες και υπουργεία που θα μπορούσαν στείλουν ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος από το να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να δημιουργήσουν μια εικόνα για το ΚΕ.ΠΕ.Π. που δεν τιμάει κανέναν μας.
Ευτυχώς εκτός από τους δυο προαναφερόμενους , όλοι οι άλλοι , βουλευτές και υπηρεσίες αντέδρασαν σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας , τη λογική και τη Δικαιοσύνη που για οποιονδήποτε και για οτιδήποτε επιβάλλεται πάντα η λήψη, το άκουσμα  και της δεύτερης άποψης ή αλλιώς της άλλης πλευράς.  Ακούγοντας λοιπόν ή και διαβάζοντας τις απαντήσεις μας όλοι αυτοί όχι μόνο μας συγχάρηκαν για το έργο μας και τον τρόπο λειτουργίας μας αλλά και μας σύστησαν να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο που όπως αποδείχνεται είναι πετυχημένος.

Άλλωστε στο παρελθόν σας έχουμε καλέσει κι εσάς της συντακτικής επιτροπής,  εγγράφως αλλά και προφορικώς να μας επισκεφτείτε από κοντά. Μέχρι σήμερα εδώ και δυο χρόνια δεν το πράξατε. Επιτρέψτε μου να διακρίνω μια απροθυμία κι από μέρους σας στο να έρθετε κοντά μας. Όμως στο να υιοθετείται αμέσως οτιδήποτε είναι κατά του ιδρύματός μας, έχει παρατηρηθεί εδώ και καιρό.
Η Διοίκηση του ΚΕ.ΠΕ.Π. στενά συνεργαζόμενη με τους εργαζομένους το σύλλογο γονέων και όλους τους συσχετιζόμενους φορείς έχει σαν πρώτιστη αρχή  :  η πιστή και αυστηρή τήρηση και εφαρμογή όλων των διατάξεων του Νόμου καθώς και όλων των κανονισμών και εντολών της προϊσταμένης μας Αρχής, διασφαλίζει τους πάντες και πρώτα απ’ όλα τα περιθαλπόμενα παιδιά, ύστερα τους εργαζόμενους, τη Διοίκηση και τέλος το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης..  Και όπως δείχνουν τα πράγματα  δικαιωθήκαμε γι’ αυτήν μας την επιλογή. ( Ίσως αυτό να ξινίζει μερικούς…)
Όμως και πάλι σας καλούμε να έρθετε να μας επισκεφτείτε για να γνωρίσετε όχι μόνο το έργο μας αλλά και να μας στηρίξετε στις προσπάθειές μας καλόπιστα.
                                                  Με τιμή
    Ο Διοικητής
       και Πρόεδρος του ΔΣ
          Τσαρτσίδης Σπυρίδων 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *