11/6 Νέο κρούσμα στον Προμαχώνα, με λαθραίες βότκες απο Ρωσία

Για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, επιχειρήθηκε να εισαχθεί παράνομα στη χώρα μας, μεγάλη ποσότητα φιαλών βότκα, από τη Ρωσία, μέσω του τελωνείου του Προμαχώνα.
Και στις δύο περιπτώσεις, το μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη λαθρεμπορία, ήταν τουριστικά λεωφορεία, που εκτελούσαν το δρομολόγιο Ρωσία – Ελλάδα.

Στις 31/5,ένα παρόμοιο τουριστικό λεωφορείο, είχε επιχειρήσει να εισάγει παράνομα στη χώρα μας 880 φιάλες βότκα, αλλά και 300 κιλά αλλοιωμένο κασέρι.
Και στα δύο περιστατικά, οι οδηγοί προκειμένου να αποφύγουν τη δικαιοσύνη, κατέβαλαν τους νόμιμους δασμούς, αλλά και τα πρόστιμα που τους επεβλήθησαν από τις τελωνειακές αρχές και οι βότκες, εισήχθησαν νόμιμα στην Ελλάδας.
Οι τελωνειακές αρχές του Προμαχώνα, δηλώνουν προβληματισμένες, για το γεγονός πως στα σύνορα Ρουμανίας και Μολδαβίας, εξωτερικά πλέον σύνορα της Ε.Ε, δεν πραγματοποιούνται σωστοί έλεγχοι, από τις εκεί τελωνειακές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα λαθραία προϊόντα να εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, με προορισμό στην Ελλάδα, όπως συνέβη με τις δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις με τα τουριστικά λεωφορεία, που εκτός από επιβάτες κουβαλούσαν και βότκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *