11/7 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗ

ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ζητάει το ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και lουλίττης, προκειμένου να διευκρινιστεί η τύχη 43.000 ευρώ, που η Κοινωνική Πρόνοια επιχορήγησε για τις ανάγκες του εκκλησιαστικού γηροκομείου Σιδηροκάστρου, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του ιδρύματος.Όπως υποστηρίζει το ηγουμενοσυμβούλιο, μεεπιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου Διονυσίου Πελέκη (5/7), πρόκειται για επιχορηγήσεις των ετών 2004 (13.000 ευρώ) και 2006 (30.000 ευρώ) που «ιδιοποιήθηκε» ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, που όμως δεν κατονομάζεται ευθέως. «Ποιος εισέπραξεν από την Κοινωνικήν Πρόνοιαν το ανήκον και μη περιελθόν ποτέ εις την Μονήν ποσόν των 13.000 ευρώ και άλ­λων ποσών το 2004 και των 30.000 ευρώ το 2006 και ποίος τα ιδιοποιήθη παρανόμως. Στοιχείον, που πρέπει να κινητοποιήση και την Εισαγγελικήν σας ευαισθησίαν, ώστε να ερευνηθεί το θέμα στην Υπη­ρεσία Κοινωνικής Προνοίας, η οποία γνωρίζει που κατέβαλε τα σχετικά ποσά, συνολικού ύψους πάνω από 70.000 Ευρώ, τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στην Ιεράν Μονήν ή το Ορφανοτροφείο ή το Γηροκο­μείο» αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον Εισαγγελέα Σερρών, ο πληρεξούσιος δικηγόρος, για λογαριασμό της αδελφότητας.
Στην ίδια επιστολή, το ηγουμενοσυμβούλιο, χαρακτηρίζει «ψευδή» και «συκοφαντικά» τα όσα εναντίον του υποστήριξε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, στην τελευταία δημόσια επιστολή του, για τη 35χρονη διαχείριση του εκκλησιαστικού γηροκομείου, από την αδελφότητα.

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου, το ηγουμενοσυμβούλιο. προειδοποιεί με κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του μητροπολίτη, για «συκοφαντική δυσφήμηση». Συγκεκριμένα τονίζει πως τα όσα δημόσια υποστήριξε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου : «εντάσσεται μέσα σ’ ένα παραλήρημα σπιλώσεως της τιμής και υπολήψεώς μας, συνιστά ψευδή κατα­μήνυσιν και συκοφαντικήν δυσφήμησιν και τελικώς, παρά τις προσπάθειές μας, θα πρέπει ν’ αρχίσωμε να ζητούμεν δικαστικήν προστασίαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *