11/8 “ΟΧΙ” ΣΕ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟ

ΛΕΝΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Η Ν.Α. ΣΕΡΡΩΝ

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι της διευρυμένης κοινότητας Αχλαδοχωρίου, κατά του ενδεχόμενου λειτουργίας δύο λατομείων στην περιοχή τους, στις πλαγιές της Βροντούς και του Αγκίστρου.

Πρόκειται για λατομείο αδρανών υλικών (χαλίκι) στη θέση Μέταλλο στο όρος Άγκιστρο, απέναντι από το Καπνόφυτο, το οποίο ήδη έχει εγκριθεί η άδεια λειτουργίας του, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το δεύτερο λατομείο, αφορά εξόρυξη γρανίτη, στην περιοχή Χέρσο του Καρυδοχωρίου, ακριβώς κάτω από τον βράχο της Κατίγκως στον Λαϊλιά, με τον ενδιαφερόμενο ιδιώτη να έχει καταθέσει όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά, προκείμενου ναεξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας.
«Είμαστε αντίθετοι και στις δύο περιπτώσεις. Ως κοινότητα Αχλαδοχωρίου δεν ρωτηθήκαμε για το θέμα, που μας αφορά άμεσα. Η λειτουργία λατομείων θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των ορεινών όγκων» δήλωσε στο infoserres.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αχλαδοχωρίου, Αναστάσιος Ορφανόπουλος, που τόνισε πως υπάρχει ενιαία στάση τωντριών κοινοτήτων του Λαϊλιά (Αχλαδοχώρι, Ορεινή και Άνω Βροντούς) στο συγκεκριμένο θέμα.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αχλαδοχωρίου, Αθανάσιος Σαββίδης, για το ενδεχόμενο λειτουργίας λατομείου γρανίτη, στην περιοχή του Καρυδοχωρίου, στις πλαγιές του Λαϊλιά. «Η εξόρυξη γρανίτη θα έχει ως συνέπεια την απελευθέρωση ουρανίου, αφού ο γρανίτης δεν ανήκει στα αδρανή υλικά, οπότε θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής, αφού με τις εκπομπές του θα μολύνει ατμόσφαιρα και τα νερά» τόνισε ο ίδιος.

Κατά τηλειτουργία λατομείου στην περιοχή του Λαϊλιά, τάσσεται και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών. Όπως δήλωσε στο infoserres.gr o αρμόδιος αντινομάρχης, Βαγγέλης Καλαθάς, ο ίδιος προτίθεται να φέρει το θέμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *