12/1 Πρόταση για δημιουργία ζώνης ρίψης αλεξ/στων στο Χορτερό

Μια προτότυπη πρόταση έκανε στον νομάρχη Σερρών κ. Φωτιάδη ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Πολατίδης στην σημερινή τους συνάντηση στο νομαρχιακό μέγαρο. Ο κ. Πολατίδης ζήτησε από τον κ. Φωτιάδη να δημιουργηθεί ζώνη ρίψης αλεξιπτωτιστών στο παλαιό αεροδρόμιο Χορτερού ώστε να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην περιοχή του Σιδηροκάστρου.

Ο κ. Πολατίδης δήλωσε πως από παρόμοια ενέργεια στην Βουλγαρία η τουριστική κίνηση εκεί αυξήθηκε κατακόρυφα ενώ το κόστος δημιουργίας δεν ξεπερνά τις 150-200 χιλιάδες ευρώ. Επίσης είπε πως θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ζώνη ρίψης σε συνεργασία με ένα μικρό αεροδρόμιο στο Χορτερό όπως λειτουργεί το αυτοκινητοδρόμιο στις Σέρρες.
Από την μεριά του ο κ. Φωτιάδης δήλωσε πως θα εξετάσει την πρόταση του κ. Πολατίδη πολύ σοβαρά ενώ αναφέρθηκε και στην ασφαλτόστρωση 3χλμ που έγινε για την ανάδειξη της περιοχής των οχυρών του Ρούπελ που θα μπορούσε να λειτουργήσει βοηθητικά σε κινήσεις τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής Σιντικής.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σιδηροκάστρου ήδη έχει κάνει κάποιες ενέργειες (αν και καθυστερημένα) για την αξιοποίηση του παλαιού στρατιωτικού αεροδρομίου Χορτερού, θα πρέπει να συναινέσει στο ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης ρίψης αλεξιπτωτιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *