12/7 Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Νομό μας

Το Σάββατο 07 Ιουλίου 2007 Μαθητές και δάσκαλοι από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι για πρώτη φορά βγήκαν από τα σύνορα της Τουρκίας και επισκέφτηκαν το Νομό μας και το Σιδηρόκαστρο ύστερα από πρόσκληση της αδελφότητας ΑΗΕΡΑ Σερρών CHAPTER 08 «ΣΤΡΥΜΩΝ».

Στις 11.00 π.μ. κατέφτασε το λεωφορείο με την αποστολή στην κεντρική πλατεία Σιδηροκάστρου όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ κ. Τσαρτσίδης Σπύρος , ο Γενικός Γραμματέας κ. Τούσκας Ιωάννης  και ο ιερέας πατήρ-Λάζαρος Παπαδόπουλος.

 Οδηγήθηκαν στο κεντρικό πάρκο όπου κάτω από τον επιβλητικό βράχο και το κάστρο της, ο πρόεδρος κ. Τσαρτσίδης Σπύρος τους ενημέρωσε για την πόλη του Σιδηροκάστρου . Ακολούθως επισκέφτηκαν το Μουσείο «ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗ» όπου ο κ. Μιχάλης Τσαρτσίδης τους ξενάγησε στο μουσείο και τους γνώρισε την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου.

 Μετά το πέρας της ξενάγησης η ΑΗΕΡΑ Σερρών δώρισε στους μαθητές και τους συνοδούς από το Φανάρι αναμνηστικά δώρα . Τα δώρα τα μοίρασαν με συγκίνηση ο κ. Τσαρτσίδης Μιχάλης και ο πατήρ-Λάζαρος.

Από το Σιδηρόκαστρο η αποστολή  μεταφέρθηκε στην λίμνη Κερκίνη όπου ο Δήμαρχος του ομώνυμου Δήμου  κ. Ιακωβίδης Ιάκωβος με τους αντιδημάρχους του οργάνωσε μια όμορφη ξενάγηση με βάρκες στον υδροβιότοπο της λίμνης και έδωσε τιμητικό γεύμα στους φιλοξενούμενους κάτω από τα πλατάνια της πλατείας των Άνω Ποροϊων.

Σε όλη τη φιλοξενία τα παιδιά των μελών της ΑΗΕΡΑ  είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρέα και να παίξουν με τους μαθητές της Μεγάλης του Γένους Σχολή όπου αναπτύχθηκαν φιλίες και αντάλλαξαν διευθύνσεις και τηλέφωνα.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους. Οι μαθητές από την Κωνσταντινούπολη με συγκίνηση και χαρά μίλησαν στους δημοσιογράφους με άριστα ελληνικά. Όποτε τους ρωτούσαν από πού ήταν απαντούσαν «από τη Μεγάλη Σχολή»

Ο Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Σερρών ικ. Τσαρτσίδης Σπύρος δήλωσε ότι θα γίνουν ενέργειες ώστε να ανταποδοθεί αυτή η επίσκεψη και ότι του χρόνου οι μαθητές από το Φανάρι θα είναι και πάλι κοντά μας για περισσότερο χρόνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη:

 
Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους από το Φανάρι μπροστά στο Μουσείο «ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗ»

Στην πλατεία των Άνω Ποροϊων με τους αντιδημάρχους του Δήμου Κερκίνης κ. Τζέτκα  και κ. Ζαπρίδη

Η μία από τις δυο βάρκες ξενάγησης με επικεφαλή τον Πρόεδρο ΑΗΕΡΑ Θεσσαλονίκης κ. Μαστρογιάννη και τον Γ. Γραμματέα ΑΗΕΡΑ Σερρών κ. Τούσκα

Μπροστά από το Μουσειο  «ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗ» όπου ο πατήρ-Λάζαρος και ο κ. Τσαρτσίδης Μιχαήλ μοιράζουν τα δώρα στους επισκέπτες ενώ τους βοηθάει ο πρόεδρος ΑΗΕΡΑ Σερρών κ. Τσαρτσίδης Σπυρίδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *