13/1 Ανακαινίζεται το μαθητικό οικοτροφείο στο Σιδηρόκαστρο

Μια επιθυμία ετών για το Σιδηρόκαστρο, έγινε επιτέλους πραγματικότητα μετά την απόφασητου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Τσιότρα, να ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας τοέργο εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης του μαθητικού οικοτροφείου της πόλης, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας και εξυπηρετεί πολλούς μαθητές και μαθήτριες, απο τα απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας.

Τα έργα, προϋπολογισμού 790.000 ευρώ, αφορούν την ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, υπάρχουν σημαντικές φθορές, κυρίως στον δεύτερο όροφο. Οι επεμβάσεις που θα εκτελεσθούν συνίστανται στην αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου και την επισκευή των φθορών, στην ενίσχυση των στοιχείων που κρίθηκαν προβληματικά, στην καθαίρεση και ανακατασκευή των τοίχων, στην πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, ώστε να ανταποκρίνεται σε στοιχειώδεις ανάγκες ενός συγχρόνου οικοτροφείου και να εξασφαλίζει τη διαμονή μεγαλύτερου αριθμού τροφίμων.

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Τσιότρας : “O εκσυγχρονισμός που θα γίνει στο κτίριο, σε συνδυασμό με τις αναγκαίες για λόγους ουσιαστικής προστασίας των τροφίμων επισκευές σε τρωθέντα στοιχεία προβάλει το έργο ως κατ’ εξοχήν προνοιακό σε μία παραμεθόριο περιοχή. Η καλύτερη διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων στους μαθητές υπό συνθήκες στις οποίες λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγιεινής και η παραμονή και σίτισή τους εξασφαλίζεται πλήρως. Ως ωφελούμενοι από το έργο νοούνται όχι μόνον οι τρόφιμοι του οικοτροφείουαλλά η ίδια η Πολιτεία στο σύνολο της» δήλωσε συγκεκριμένα.

Το έργο, με φορέα υλοποίησησης τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο του 2007.

πηγή: infoserres.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *