13/12 ”ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ” ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ Χ.Α.Δ.Α


Κόκκινη κάρτα στον δήμο Πετριτσίου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τον Χ.Α.Δ.Α του Νέου Πετριτσίου, έδρας του δήμου.


Με έγγραφό της προς τον δήμαρχο Πετριτσίου, Ευάγγελο Παπάζογλου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, του ζητάει να προβεί στο άμεσο κλείσιμο του παράνομου Χ.Α.Δ.Α και στη μεταφορά των απορριμμάτων, που έχουν ήδη αποτεθεί εκεί, στον ενεργό Χ.Α.Δ.Α του δήμου Πετριτσίου, που είναι στο Δ.Δ Γόνιμου.
Αν και το 2005, το Δημοτικό Συμβούλιο Πετριτσίου, επί δημαρχίας Θεόδωρου Ταλιουρίδη, είχε αποφασίσει να αποθέτονται τα απορρίμματα των Δ.Δ του δήμου στον Χ.Α.Δ.Α του Δ.Δ Γονίμου, εντελώς αυθαίρετα η σημερινή δημοτική αρχή, μετέφερε απορρίμματα των Δ.Δ Βυρώνειας, Μανδρακίου και Ακριτοχωρίου (μαζί με τους οικισμούς Ομαλού και Θρακικού) στον Χ.Α.Δ.Α του Νέου Πετριτσίου, στη θέση «Κεραμιδαρειό» δίπλα ακριβώς στον ποταμό Στρυμόνα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπενθυμίζει στον δήμο Πετριτσίου πως ο Χ.Α.Δ.Α του Δ.Δ Νέου Πετριτσίου είναι ανεργός, με βάση αποφάσεις του εκεί Δημοτικού Συμβουλίου, του Νομάρχη Σερρών, αλλά και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. «Ο παραπάνω ΧΑΔΑ είναι κλειστός και δεν επιτρέπεται απόθεση απορριμμάτων» αναφέρει συγκεκριμένα το έγγραφο της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, που ζητάει από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Κτηματολογίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, να παρακολουθεί το θέμα, ως προς την αποκατάσταση του χώρου, και να ενημερώσει  την υπηρεσία.
«Εντελώς αυθαίρετα ο κ.Παπάζογλου, αποφάσισε να κουβαλήσει στο Νέο Πετρίτσι, τα απορρίμματα του δήμου, χωρίς να υπάρχει απόφαση Δ.Σ που να ανατρέπει την προηγούμενη απόφασή μας» τόνισε στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση (11/12) ο Θεόδωρος Ταλιουρίδης, ενώ ο δήμαρχος Ευάγγελος Παπάζογλου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το θέμα που προέκυψε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *