13/7 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου,Μακάριος σε δηλώσεις του στον <<Α>> εμφανίστηκε ικανοποιημένος καθώς ήρθε το θέμα στην επιφάνεια,ενώ ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση για το ζήτημα αυτό με την υπουργό Εξωτερικών,Ντόρα Μπακογιάννη

«Με τους μητροπολίτες, Ξάνθης, Δράμας, Σιδηροκάστρου και Ζιχνών και Νευροκοπίου, θα έχουμε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Θα θέσουμε εκ νέου επίσημα το θέμα της διεκδίκησης όλων των κειμηλίων που εκλάπησαν από τους βουλγάρους. Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου εκλάπησαν θρησκευτικοί θησαυροί ανυπολόγιστης αξίας».

Στη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών θα τεθεί και το ζήτημα της επιστροφής των χειρογράφων που έχουν κλαπεί από τις μονές του Τιμίου Προδρόμου και της Εικοσιφοίνισσας. Πάντως, ο Σεβασμιότατος, αν και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη δημοσιότητα που βλέπει το ζήτημα, δεν είναι αισιόδοξος για την κατάληξη αυτής της προσπάθειας.

«Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Βλέπω τις αντιδράσεις και την τακτική των Άγγλων για τα Ελγίνεια και των γειτόνων μας για τα ιερά θρησκευτικά κειμήλια, που έχουν οικειοποιηθεί «θησαυρούς» που δεν είναι δική τους. Μακάρι να κατορθώσουμε κάτι».

Ειρ. Π. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *