13/7 1ο χορωδιακό φεστιβάλ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Σιδηροκάστρου, με τη συμμετοχή πέντε επιλεγμένων χορωδιών. Το Φεστιβάλ ήταν μια ιδέα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, την οποία στήριξε δυναμικά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σιδηροκάστρου, εντάσσοντας την στις εορταστικές εκδηλώσεις των "Ελευθερίων" της πόλης.

Εκτός από την Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Σιδηροκάστρου, την οποία διηύθυνε ο κ. Νικόλαος Καλαϊτζής συμμετείχαν και οι Χορωδίες: 1) του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μενεμένης Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του κ. Ευαγγέλου Μπαλτά, 2) του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζώρου "Αρτεμις η Γαζωρίτις", υπό τη διεύθυνση της κας. Στέλλας Βλαχοπούλου, 3) του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Περάμου Καβάλας, υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίας Σγουρίδου και 4) του Δήμου Ν. Ζίχνης, υπό τη διεύθυνση του κ. Διονύση Βαφειάδη.

Όλες οι Χορωδίες καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλόμουσους που κατέκλυσαν τις κερκίδες του Αμφιθεάτρου του Κρουσοβίτη, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2007.

Είναι αλήθεια ότι το 1- Χορωδιακό Φεστιβάλ Σιδηροκάστρου ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της ακριτικής πόλης. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να τονιστεί ότι η καρδία της χορωδιακής μουσικής χτύπησε την ημέρα εκείνη στο Σιδηρόκαστρο. Και οι πέντε Χορωδίες παρουσίασαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ποιότητα, γεγονός που προδιαγράφει καλή συνέχεια για το άμεσο μέλλον, με την καθιέρωση, ως θεσμού πλέον του Χορωδιακού Φεστιβάλ Σιδηροκάστρου. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές Χορωδίες για να συμμετάσχουν στο 2- Χορωδιακό Φεστιβάλ Σιδηροκάστρου που θα γίνει του χρόνου.

Η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, απέδωσε εντυπωσιακά τα τραγούδια: 1) Βενετία, 2) Το Δελφινοκόριτσο, 3) Οδός Ονείρων, 4) Τζαμάικα, 5) Μίλησε μου και έκλεισε το πρόγραμμα της με τον Ύμνο του Σιδηροκάστρου. Τη Χορωδία διηύθυνε ο κ. Νικόλαος Καλαϊτζής και συνόδευσαν, στην κιθάρα η Βαρβάρα Βερβερίδου, στο τουμπερλέκι η Μαρία Κουρδούπαλου και στο μπουζούκι ο Πέτρος Αραμπατζής. ■ Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σιδηροκάστρου απένειμε στις πέντε Χορωδίες αναμνηστικές πλακέτες, από ένα DVD με τα τοπία του Σιδηροκάστρου και της περιοχής καθώς και διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα μέλη των Χορωδιών.

Παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Τσιπλάκης, ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Αθανάσιος Σπάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κορωνίδης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Ζίχνης κ. Δημήτριος Φιλίππου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Μενεμένης κα Μαρία Αρμπατζάνη, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Χαράλαμπος Καλτζίδης, οι πρώην Δήμαρχοι κα Βασιλική Χατζηαγγέλου και κ. Θωμάς Καμπέρης, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής -Καλλιτεχνική Εταιρίας "ΤΕΧΝΗ"’ κ. Χαράλαμπος Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζώρου "Αρτεμις* η Γαζωρίτις" κα Ιωάννα Πολυχρονΐδου, η Πρόεδρος της Χορωδίας του Δήμου Ν. Ζίχνης κα Πασχαλιά Φ ουτσιτζή, η Πρόεδρος του Συλλόγου "Ευαγγελισμός" κα Αγγελική Αποστολίδου, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Σπηλαιολογίας κ. Εμμανουήλ Αραμπατζής, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Συλλόγου και πάρα πολύ φιλόμουσοι από το Σιδηρόκαστρο και όχι μόνο.

Στο τέλος του Is Χορωδιακού Φεστιβάλ, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σιδηροκάστρου παρέθεσε αρκετά πλούσια δεξίωση σε όλα τα μέλη των Χορωδιών που συμμετείχαν, γύρω από τις πισίνες του ξενοδοχείου "Αγνάντιο" στο Σιδηρόκαστρο. Όλες οι αποστολές έμειναν κατ’ ευχαριστημένες από την όλη διοργάνωση και την ξεχωριστή φιλοξενία του Δήμου Σιδηροκάστρου, συγχαίροντας τους διοργανωτές, με την ευχή όπως το 2- Χορωδιακό Φεστιβάλ να είναι ακόμα καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *