14/10 ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΟΔΙΚΑ ΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ.

Με τη βοήθεια του τσουχτερού κρύου ΚΑΤΑ 40% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ«Τσουχτερός» θα είναι ο χειμώνας που έρχεται, όχι μόνο εξαιτίας του κρύου, αλλά κυρίως λόγο της μεγάλης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διανομή του οποίου ξεκινά σήμερα από τα πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Σερρών. Σε σχέση με πέρυσι η τιμή του θα είναι αυξημένη κατά 40% και θα πωλείται στα 68 λεπτά κατά προσέγγιση. Σύγκριση της σημερινής τιμής με αυτές που είχαν διαμορφωθεί πριν από δύο και τέσσερα χρόνια, μόνο πονοκέφαλο θα προκαλέσει στους Σερραίους, οι οποίοι καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και να χρυσοπληρώνουν για να ζεστάνουν τις οικίες τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου βενζινοπωλών ν. Σερρών, Δημήτρης Γουργουλίδης σε δηλώσεις του στον «Α» επισήμανε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει ανέβει σημαντικά και παραδέχθηκε πως τα παράπονα και οι γκρίνιες των καταναλωτών είναι δικαιολογημένα. Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει «φως» στον τούνελ της ακρίβειας για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, η απάντηση του θα απογοητεύσει.
«Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, γιατί οι τιμές ανεβαίνουν διεθνώς και οι δικές μας θα κυμαίνονται εκ των πραγμάτων σε υψηλά επίπεδα όλο το χειμώνα».
Πόσο θα κοστίζει η θέρμανση για τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού που χρησιμοποιεί σόμπα ή καλοριφέρ ; Και πόσο στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας ; Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλίδη, για τη θέρμανση μιας οικίας με καλοριφέρ υπολογίζεται ότι απαιτούνται 2,5 τόνοι πετρελαίου, δηλαδή 700 με 800 χιλιάδες δραχμές!!!

Ο πονοκέφαλος του ΑΦΜ

Εκτός όμως από τις τιμές που «καίνε», οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν και τον πονοκέφαλο του ΑΦΜ. Η αναγραφή του ΑΦΜ του αγοραστή (ιδιοκτήτη ακινήτου ή διαχειριστή πολυκατοικίας) στις αποδείξεις πώλησης είναι πλέον υποχρεωτική, όπως και η έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης τόσο για πρατηριούχους όσο και εμπόρους καυσίμων.

Σε περίπτωση που κάποιος διαχειριστής αρνηθεί να δώσει τον AΦM του από φόβο μήπως αυτός χρησιμοποιηθεί για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, τότε μπορεί να οριστεί εκπρόσωπος από την πολυκατοικία ή να αναλάβει τη διαχείριση ιδιωτική εταιρεία που σημαίνει πρόσθετο κόστος για όλους τους ενοίκους.

Το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης θα δημιουργηθεί βάσει το καταστάσεων που θα υποβάλουν οι έμποροι. Tα στοιχεία των εμπόρων θα ελέγχονται και όποιος εμφανίζεται να πουλάει υπερβολικές ποσότητες σε έναν καταναλωτή, τότε οι ελεγκτές θα επισκέπτονται τον καταναλωτή από τον οποίο θα ζητούν μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αγόρασε την ποσότητα πετρελαίου που δήλωσε ο έμπορος.

* Aν η αγορά πραγματοποιείται από φοιτητές, αλλοδαπούς κ.λπ. που δεν έχουν AΦM, στην απόδειξη θα αναγράφεται ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς τους ή άλλου ισοδύναμου εγγράφου (διαβατηρίου κ.λπ.).

* Αν έχει χορηγηθεί AΦM σε ένωση συνιδιοκτητών πολυκατοικίας, διπλοκατοικίας κ.λπ., τότε στις αποδείξεις λιανικής πώλησης του μπορεί να αναγράφεται ο AΦM της ένωσης προσώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *