14/11 Αεραθλητική συνάντηση στο Χορτερό

Την Κυριακή 13/11 πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά αεραθλητική συνάντηση υπερελαφρών αεροσκαφών στο μικρό αεροδρόμιο του Χορτερού.Πλήθος κόσμου απο το Σιδηρόκαστρο και τις γύρω περιοχές είχε την ευκαιρία να απολαύσει το μοναδικό θέαμα στο αεροδρόμιο του χορτερού.
Την συνάντηση διοργάνωσε η Αερολέσχη Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σιδηροκάστρου με την ευκαιρία της γιορτής της αεροπορίας. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη εβδομάδα αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.
Πάνω απο 10 αεροσκάφη απο διάφορες αερολέσχες της Βόρειας Ελλάδας πήραν μέρος στην εκδήλωση. Απο την γειτονική Δράμα μέχρι την μακρινή Πτολεμαΐδα, τον Πολύγυρο, την Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Ξάνθη και την Κομοτηνή ταξίδεψαν για να δώσουν το παρόν στην συνάντηση και να δείξουν πόσο οργανωμένοι είναι.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει απο κοντά τις μηχανές τα όργανα και τους πιλότους των αεροσκαφών και να μάθει πως μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί με αυτό το προτότυπο αλλά ιδιαίτερα απολαυστικό άθλημα. Μερικοί τυχεροί μάλιστα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια δωρεάν πτήση εθισμού πάνω απο την πόλη του Σιδηροκάστρου, κάτι που σίγουρα θα θυμούνται για πάντα.
Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι πιλότοι επισκέφτηκαν την πόλη με οχήματα και γιόρτασαν την συνάντηση τους σε ψησταριά του Σιδηροκάστρου.
Δεν ήταν λίγες οι φωνές που ακούστηκαν για δημιουργία αεροδρομίου στο Χορτερό που θα εξυπηρετεί ανάγκες των Σερραίων πολιτών με μικρά αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας. Ο πρόεδρος της αερολέσχης Σερρών δήλωσε οτι περιμένει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο τους τοπικούς φορείς καθώς ένα τέτοιο έργο αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή τουριστικά και επιχειρηματικά. Η αερολέσχη είναι πρόθυμη να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί αρκεί και ο Δήμος να αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα δήλωσε.

Μερικές φωτογραφίες απο την αεραθλητική συνάντηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *