14/11 Συντήρηση της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Προμαχώνα

Σύμφωνα με Δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Σερρών Κώστα Τσιπλάκη: «Είναι γνωστές οι κοινοβουλευτικές ενέργειες του βουλευτού του Νομού μας κ. Κων. Τσιπλάκη για την επίλυση του ζητήματος  «της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου σε πολλές περιοχές του Νομού μας και ειδικότερα και στην περιοχή Δήμου Ν. Πετριτσίου».

Με σχετικό δελτίο τύπου, που δημοσιοποιήθηκε την 6-7-06 ο κ. Τσιπλάκης επιζητούσε σχετική χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να ξεπερασθεί μία τυπική αντίφαση μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών για το «εις ποιόν φορέα ανήκε κατά αρμοδιότητα το ζήτημα της αποκατάστασης αυτού του οδικού δικτύου».

Είχε χαρακτηριστικά μάλιστα επικαλεσθεί ο κ. Τσιπλάκης ότι:

«….Το τελευταίο δεκαήμερο Μαρτίου 2006 το ζήτημα «αποκατάστασης – συντήρησης αυτού του οδικού άξονα», επ’ αφορμή νεώτερων τροχαίων συμβάντων επανήλθε και στη δημοσιότητα με αποκορύφωμα δηλώσεις του προϊσταμένου του γραφείου Σερρών της ΔΕΣΕ σύμφωνα με τις οποίες «….ο δρόμος βρίσκεται σε τρισάθλια κατάσταση …….έχει αποδειχθεί παγίδα για τους οδηγούς, καθώς πολλά είναι τα ατυχήματα …..Το γραφείο της ΔΕΣΕ Σερρών προσπαθεί με μπαλώματα να βελτιώσει την κατάσταση, αυτό όμως δεν αρκεί…….χρειάζονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις …αλλά δυστυχώς δεν στέλνονται οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις…….προτάσεις……οχλήσεις για χρηματοδότηση υπάρχουν εδώ και πέντε χρόνια……».

Το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε αναγνωρίσει την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου και δεσμευόταν ότι «… κατά το τρέχον έτος, θα προωθούσε  συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της χώρας, στο οποίο θα περιλαμβανόταν και η συγκεκριμένη οδός για τη βελτίωση και συντήρηση επικίνδυνων τμημάτων της…».

Ο κ. Τσιπλάκης εκφράζει αυτή την χρονική στιγμή την ικανοποίησή του καταρχήν γιατί με την με αρ. πρωτ. Δ3β/0/11/168-Θ/Οκτώβριος 2006 απόφαση του Υπουργού κ. Σουφλιά εγκρίνεται η διάθεση ποσού ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ ( 1.200.000€ ) από τους πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε. «για την συντήρηση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Προμαχώνα», στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα συγκεκριμένα προαναφερόμενα τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού μας.

Θα παρακολουθήσει δε την όλη εξέλιξη, προκειμένου να καταστεί δυνατή γρήγορα η αποκατάσταση ( βελτίωση ) του συγκεκριμένου οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *