14/12 Κόμβος … “παγίδα” στο Σιδηρόκαστρο

Σε επικίνδυνη παγίδα για τους διερχόμενους οδηγούς, έχει καταστεί ο νέος κυκλικός κόμβος που ενώνει τον ημιτελή κάθετο άξονα Προμαχώνα Θεσσαλονίκης της Εγνατίας Οδού, με το Σιδηρόκαστρο.

Οι οδηγοί που κινούνται προς Σέρρες και Θεσσαλονίκη, απο τη σημερινή Ε.Ο Προμαχώνα Σερρών,έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με τον κυκλικό κόμβο, αφού απουσιάζειπαντελώς προειδοποιητική σήμανση, πολύ πριν απο το επικίνδυνο σημείο.’Ετσι κάποιος που δεν γνωρίζει και κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των90 χλμ συνήθως, εαν δεν αντιδράσει άμεσα κινδυνεύει να … "καρφωθεί"επάνω στα μεταλλικά στηθαία του κόμβου, όπως ήδη συνέβη.
"Ο κόμβος όπως είναι σήμερα, χωρίς την αναγκαία σήμανση είναι παγίδα για τους οδηγούς" λέει στο infoserres.gr o δήμαρχος Σιδηροκάστρου, Αθανάσιος Σπάσης,που προφορικά έχει ζητήσει απο την κατασκευαστική εταιρεία ναπροχωρήσει στην τοποθέτηση της αναγκαίας σήμανσης, ενώ θα αποστείλεικαι σχετική αναφορά στην "ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε".
Είναιχαρακτηριστικό, πως ακόμη πριν συμπληρωθεί ένας μήνας απο την παράδοσητου κόμβου στην κυκλοφορία, έχουν συμβεί δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματαστο σημείο. "Απο την εταιρεία υποστηρίζουν πως όταν δοθεί προς χρήση και το τμήμα Γέφυρα Στρυμόνα – Αμπέλας του Κάθετου Άξονα, ηκυκλοφορία στη σημερινή Ε.Ο Σιδηροκάστρου – Σερρών, θα ελαχιστοποιηθεί,οπότε και οι κίνδυνοι θα είναι λιγότεροι για πρόκληση ατυχημάτων" επεσήμανε ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου, συμπληρώνοντας όμως πως : "ακόμηκαι έτσι, μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο κομμάτι τηςΕ.Ο θα πρέπει να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες, σε σημείαπολύ πριν τον επικίνδυνο κόμβο, πριν θρηνήσουμε θύματα".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *