14/4 Επέκταση του αεροδρομίου Χορτερού

Δενυφίσταται αδειοδοτημένο πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών από την ΥΠΑ στοΧορτερό του Δήμου Σιδηροκάστρου του νομού Σερρών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορώνκαι Επικοινωνιών του Βουλευτή Σερρών Στάθη Κουτμερίδη, με θέμα «Επέκταση τουαεροδρομίου, που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χορτερού του ΔήμουΣιδηροκάστρου του Ν. Σερρών» και τη σχετική απάντηση του Υπουργείου.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ημερομηνία Κατάθεσης:3.3.2008

Αριθμός Πρωτοκόλλου:7651

 

Προς τον Υπουργό Μεταφορών &Επικοινωνιών

ΘΕΜΑ: Επέκταση του αεροδρομίου πουβρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χορτερού του Δήμου Σιδηροκάστρου του Ν.Σερρών.

 

Κύριε Υπουργέ ,

 

Στο δημοτικό διαμέρισμα Χορτερού του Δήμου Σιδηροκάστρου του Ν.Σερρών λειτουργεί ένα μικρό σε έκταση αεροδρόμιο,  το οποίο δέχεται μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη. Οαεροδιάδρομος, που εξυπηρετεί τα αεροσκάφη αυτά είναι 800 περίπου μέτρων. Τατελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών, πουπροσγειώνονται και απογειώνονται από το εν λόγω αεροδρόμιο.

Αποτελεί, λοιπόν, πάγιο αίτημα των κατοίκων της ακριτικής αυτήςπεριοχής η επέκταση του αεροδιαδρόμου στα 1.200 περίπου μέτρα, έτσι ώστε ναμπορεί να εξυπηρετεί μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη όχι μόνο από το Νομό Σερρών αλλάκαι από την ευρύτερη περιοχή, που να φτάνει ως το Μπλαγκόεβγκραντ (Blagoevgrand). Δεδομένου ότι, ένα τέτοιο έργο θααποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, θα βελτιώσει σημαντικά τηνποιότητα ζωής των κατοίκων της και θα δημιουργήσει, όπως εκτιμάται, ένα«αναπτυξιακό πλέγμα» με θετικές συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Με εκφρασμένη, λοιπόν, την διάθεση των τοπικών αρχών και φορέωνγια την ανάπτυξη και επέκταση του αεροδρομίου του Χορτερού.

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

1.Υπάρχει σχεδιασμός αναβάθμισης τουαεροδρομίου του Χορτερού του Ν. Σερρών;

 

2.Προβλέπεταιη επέκταση του αεροδιαδρόμου,  ώστε ναμπορέσει το αεροδρόμιο Χορτερού να εξυπηρετήσει περισσότερα ιδιωτικά αεροσκάφηόχι μόνο του Νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής ;    

 

3.Σε περίπτωση θετικής απάντησης σταπαραπάνω ερωτήματα, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος χρηματοδότησηςτου έργου;

 

Αθήνα,29.2.2008

 

ΟΕρωτών Βουλευτής

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

 

 

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε Ερώτηση

ΣΧΕΤ.: Έγγραφό σας 7651/3.3.2008

 

 

Σε απάντηση της Ερώτησης με αριθμό7651/3.3.2008, που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Στάθης Κουτμερίδης,σχετικά με τη δυνατότητα ανάπτυξης αεροδρομίου στο Χορτερό ΣιδηροκάστρουΣερρών, σας διαβιβάζουμε το αριθμ. Δ13/Α/10313/21.3. 2008 έγγραφο της ΥπηρεσίαςΠολιτικής Αεροπορίας με το οποίο παρέχονται στοιχεία και πληροφορίες για τοθιγόμενο θέμα.

 

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Αθήνα, 21.3.2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ              Α.Π.: 10313/650

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

 

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Μεταφορών –Επικοινωνιών

Τμήμα Κοιν/κού Ελέγχου

 

 

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε Ερώτηση του Βουλευτή κ. Σ.Κουτμερίδη

(7651/3.3.08)

ΣΧΕΤ.: Τηλεομοιοτυπία σας Β-755/6.3.2008

 

Σε απάντηση ανωτέρω σχετικής Ερώτησης τουΒουλευτή κ. Σ. Κουτμερίδη, σας πληροφορούμε ότι δεν υφίσταται αδειοδοτημένοπεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών από την ΥΠΑ στο Χορτερό του ΔήμουΣιδηροκάστρου του νομού Σερρών, ούτε και ανήκει στην αρμοδιότητά της το συγκεκριμένοπεδίο και κατά συνέπεια δεν περιλαμβάνεται στο επενδυτικό της πρόγραμμα ηεπέκταση και ανάπτυξη του εν λόγω αεροδρομίου.

Πέραν τούτου, μετά από επιθεώρηση η οποίαπραγματοποιήθηκε στην εν λόγω περιοχή, μετά από αίτημα του Δήμου Σιδηροκάστρου,διαπιστώθηκε ότι στο στρατιωτικό ακίνητο το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο,μπορεί να χωροθετηθεί διάδρομος προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, υπό τηνπροϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος φορέας θα υποβάλλει στην ΥΠΑ όλα τα απαιτούμεναδικαιολογητικά, σύμφωνα με τα Π.Δ. 158/02 (ΦΕΚ Α 137/02) και Π.Δ. 348/03 (ΦΕΚ Α315/03).

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Ι. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *