14/5 Στη βουλή ο “Καλλικράτης”. Επτά δήμοι στις Σέρρες

«Κλείδωσε» οριστικά ο αριθμός των επτά δήμων στις Σέρρες, αφού το σχέδιο νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» κατατέθηκε αιφνιδίως στη βουλή την Παρασκευή (14/5) προς ψήφιση :
Συγκεκριμένα :

1. Δήμος Σιντικής με έδρα το Σιδηρόκαστρο αποτελούμενος από τους δήμους : Κερκίνης, Πετριτσίου, Σιδηροκάστρου και τις κοινότητες Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου, Προμαχώνa οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Βισαλτίας με έδρα τη Νιγρίτα αποτελούμενος από τους δήμους Αχινού, Βισαλτίας, Νιγρίτaς και Τραγίλου, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Εμμανουήλ Παππά με έδρα το Χρυσό αποτελούμενος από τους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Στρυμώνα, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Αμφίπολης με έδρα το Ροδολίβος αποτελούμενος από τους δήμους  Αμφίπολης, Κορμίστας, Πρώτης και Ροδολίβους, οι οποίοι καταργούνται.
5. Δήμος Νέας Ζίχνης με έδρα τη Νέα Ζίχνη αποτελούμενος από τους δήμους Αλιστράτης και  Νέας Ζίχνης, οι οποίοι καταργούνται.
6.Δήμος Ηράκλειας με έδρα την Ηράκλεια αποτελούμενος από τους δήμους Ηράκλειας, Σκοτούσσης και Στρυμονικού, οι οποίοι καταργούνται.
7. Δήμος Σερρών με έδρα τις Σέρρες αποτελούμενος από τους δήμους Σερρών, Καπετάν Μητρουσίου,  Λευκώνα, Σκουτάρεως και τις κοινότητες Άνω Βροντούς,  Ορεινής οι οποίοι καταργούνται.
Με δεδομένες τις ημερομηνίες, το σχέδιο "Καλλικράτης" θα έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα.
Το σχέδιο τελικά προβλέπει τη δημιουργία 325 ισχυρών δήμων σε όλη τη χώρα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *