14/7 Για το ΧΥΤΑ Νομού Σερρών ο γολγοθάς συνεχίζεται…

Πριν από δέκα περίπου χρόνια ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» για την κατασκευή του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια το έργο αυτό παραμένει στα χαρτιά.

Ο νομός Σερρών εξακολουθεί να είναι μία τεράστια χωματερή με πολλές επιπτώσεις, τόσο στην υγεία των κατοίκων, όσο και στο ίδιο το περιβάλλον.
Το «όχι» του Συμβουλίου Επικρατείας προ μηνών στη δημιουργία του έργου, έβαλε ένα νέο στοπ, αλλά από σήμερα αναμένεται να δοθεί νέα ώθηση στην υλοποίηση του έργου, καθώς το νομαρχιακό συμβούλιο Σερρών θα προχωρήσει στην ψήφιση συμπληρωματικής μελέτης, ξεπερνώντας, έτσι το «σκόπελο» που είχε δημιουργηθεί.
«Το πρώτο έργο, είναι κυρίως αυτό του ΧΥΤΑ και τα άλλα δύο υπό – έργα είναι το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και δεύτερη μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας. Αυτά θα γίνουν στον ίδιο χώρο. Στην αρχή προβλέπεται να υπάρχει η λειτουργία ενός κυττάρου και στη συνέχεια και δεύτερο. Εκεί θα υπάρχουν και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, δηλαδή το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών που θα δέχεται τα απορρίμματα, τα οποία θα ανακυκλώνονται και όσα υλικά δεν ανακυκλώνονται θα γίνεται η ταφή τους στο ΧΥΤΑ».
Σήμερα το νομαρχιακό συμβούλιο προχωρά στη λήψη απόφασης, αλλά ήδη οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις. «Δεν ξέρω αν ξεπεράσθηκαν οι αντιδράσεις. Εμείς δεν ερχόμαστε να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για το θέμα της τοποθεσίας. Αυτό έχει λήξει και η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη για το συγκεκριμένο χώρο. Δηλαδή, στην περιοχή Νεράιδα στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοκάστρου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *