14/9 Επίσημη καταγγελία του υποψηφίου Δημάρχου Κοσμίδη Σάββα

Από τον διαδικτυακό τόπο του υποψηφίου Δημάρχου Κοσμίδη Σάββα αναδημοσιεύουμε τις καταγγελίες που αφορούν την διαχείριση των Δημοτικών Λουτρών Σιδηροκάστρου…

Σιδηρόκαστρο 9/9/2006


Για απαξίωση και μεθοδευμένη πτώχευση των Λουτρών Σιδηροκάστρου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι την σημερινή διοίκηση της επιχείρησης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σιδηροκάστρου Κοσμίδης Σάββας επισκέφθηκε την Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών και ενημερώθηκε από την διοίκηση του σωματείου για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην επιχείρηση και έμεινε άφωνος από τις καταγγελίες των εργαζομένων πλήρως τεκμηριωμένες.

Κύριε Δήμαρχε
Είμαι υποχρεωμένος με τη νέα μου ιδιότητα αλλά και ως απλός πολίτης να ενημερώσω τους πολίτες του δήμου Σιδηροκάστρου από τους οποίους ζητάτε την επανεκλογή σας να μάθουν ποια είναι η αλήθεια
Δυστυχώς κύριε Δήμαρχε τα πράγματα έχουν αλλάξει και η επιχείρηση βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από την σύσταση της έως και σήμερα, αποκλειστικά υπεύθυνοι η σημερινή διοίκηση των Λουτρών και εσείς προσωπικά που κατηγορείσθε για συγκάλυψη.
Από τους πρώτους μήνες με την αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά του ο σημερινός Πρόεδρος της Δ.Ε.Λ.Σ. Αβράμης Σωτήρης, προώθησε με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και με τη λογική της ελεγχόμενης πλειοψηφίας, συγκεκριμένους στόχους που επιλέχτηκαν συνειδητά για την ικανοποίηση προεκλογικών συμφωνιών. Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας αλλά και της πολιτικής που άσκησε μέχρι σήμερα η διοίκηση της Δ.Ε.Λ.Σ. είναι :

> Η δυσφήμηση της επιχείρησης
> Η υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών
> Παραίτηση και των τριών μελών του Δ,Σ, που διόρισε το Δημοτικό Συμβούλιο και όμως το αυτί σας δεν ίδρωσε
> Καμία συνεργασία με τον Διευθυντή της Δ.Ε.Λ.Σ. όλα εν κρυπτό.
> Μεθόδευση για απόκρυψη όλων των οικονομικών στοιχείων από την διεύθυνση, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε έλεγχος σκοπιμότητας και νομιμότητας.
> Καμία ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. που δεν συμφωνούσαν με τις πρακτικές που ακολουθούσε.
> Κατασπατάληση των εσόδων, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά η επιχείρηση να παρουσιάζει σημαντικές ζημιές. Χρέος που ξεπερνά τις 500.000 €, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια έκλεινε το οικονομικό έτος με πραγματικά κέρδη περίπου το 30% του τζίρου από τον κύκλο εργασιών.
> Ρεκόρ αδιαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες αγορών. Δαπάνες που καμία σχέση δεν έχουν με την λειτουργία της επιχείρησης, δαπάνες ύποπτες χωρίς σχεδιασμό.

> Βαφτίσατε ως δημοπρασίες της απαράδεκτες παράνομες διαδικασίες που ακολουθήσατε για να τροφοδοτούν την επιχείρηση των Λουτρών ο αδελφός του κ. Αβράμη και άλλοι συγκενείς και φίλοι, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων των επαγγελματιών του Δήμου μας
> Επιλογή επένδυσης με απαράδεκτες διαδικασίες ύποπτες και επικίνδυνες,
> Καταστρέψατε την υπάρχουσα υποδομή του νέου υδροθεραπευτηρίου που ήταν έτοιμο για λειτουργία και σχεδιάσατε δήθεν την ανακατασκευή των χώρων με κόστος περίπου 283.000 € ενώ το πραγματικό κόστος δεν ξεπερνά τις 150.000 € κατά δήλωση δική σας κύριε Δήμαρχε. Αποδεχθήκατε προσφορά με πολλαπλάσιο κόστος από το πραγματικό.

Εξετάζοντας προσεκτικά τις πρακτικές και διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Διοίκηση για την λειτουργία της επιχείρησης, τις εξελίξεις, τα αποτελέσματα, αλλά και την γενική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Δημοτική επιχείρηση λουτρών Σιδηροκάστρου, διαπίστωσα ότι όλες οι καταγγελίες και οι κινητοποιήσεις που κάνανε οι εργαζόμενοι ήτανε απολύτως δικαιολογημένες.
Οι φόβοι που εκφράσανε επανελημένως για μεθοδευμένη πτώχευση της επιχείρησης ενισχύονται ακόμη περισσότερο, η αδικαιολόγητη κατασπατάληση των εσόδων της επιχείρησης συνεχίζεται και σήμερα κύριε Δήμαρχε
Η επιχείρηση μια υγιέστατη επιχείρηση με μηδενικό χρέος, παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις όμοιες επιχειρήσεις πανελλαδικά, κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Για όλα τα παραπάνω ενημερωθήκατε κ. Σπάση από τους εργαζόμενους αφού και δημόσια ζητήσανε την άμεση παρέμβαση, προκειμένου να δοθεί τέλος στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό του Προέδρου, που οδηγεί την επιχείρηση στον οικονομικό μαρασμό.
Αν και συμφωνήσατε απόλυτα με την άποψη τους εκφράζοντας παράλληλα και την αγανάκτηση για το πρόσωπο του Προέδρου, καμία παρέμβαση, πλήρη αδιαφορία, θυσιάζοντας τα συμφέροντα της επιχείρησης προτιμήσατε τη σιωπή για τα πολιτικά σας οφέλη.
Κύριε Δήμαρχε, σας θεωρώ αποκλειστικά υπεύθυνο για όλα τα καταγγελλόμενα, αλλά και για συγκάλυψη, αφού όντας ενημερωμένος και μετά από έγγραφη καταγγελία των εργαζομένων το Νοέμβριο του 2005, αδιαφορήσατε και αδιαφορείτε μέχρι και σήμερα με αποτέλεσμα τη διόγκωση των προβλημάτων και τον πολλαπλασιασμό των χρεών, με κίνδυνο να καταστεί η Δ.Ε.Λ.Σ. μια ακόμα προβληματική επιχείρηση.
Όταν για πρώτη φορά τέθηκε θέμα για τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν από τον πρώτο χρόνο, επισημαίνοντας μάλιστα την αδυναμία της επιχείρησης να πληρώσει ακόμη και τους μισθούς των εργαζομένων, εσείς προσωπικά κατηγορήσατε ως κινδυνολόγο, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και μαζί με τον Πρόεδρο δηλώνατε, ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα αφού οι εργαζόμενοι αλλά και όλοι οι προμηθευτές πληρώνονται κανονικά.
Βεβαίως οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά και μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά με δανικά κύριε Δήμαρχε και αυτό προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, γιατί γνωρίζατε ότι σε άλλη περίπτωση η απάντηση των εργαζομένων θα ήταν άμεση και δυναμική.
Ενημερωθήκατε κύριε Δήμαρχε λεπτομερώς για όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση, εκφράσατε την αγανάκτησή σας, είπατε ότι συμφωνεί η άποψή σας με αυτή των εργαζομένων, είπατε πως εσείς δεν γνωρίζατε τίποτα από όλα αυτά και καμία συμμετοχή δεν έχετε σε όσα συμβαίνουν, είπατε ακόμα πως ήτανε λάθος σας να αφήσετε εν λευκώ την διαχείριση της επιχείρησης στον κ. Αβράμη, είπατε και πολλά άλλα και τι έγινε? Τότε το χρέος έφθανε τις 300.000 € τώρα δείτε κ. Δήμαρχε ποιο είναι.
Τα χρέη σε τραπεζικά δάνεια
στο Ι.Κ.Α.
στους προμηθευτές
σε επιταγές
και σε μη καταβληθέντες φόρους ξεπερνούν τις 500.000 €
Το δε υπόλοιπο της οφειλής του έργου ( ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ) κανείς δεν γνωρίζει ποιο είναι.
Οι οφειλές προς την επιχείρηση αλλά και τα έσοδα που θα προκύψουν έως το τέλος του 2006 αμφίβολο αν θα καλύψουν τις τρέχουσες δαπάνες λειτουργίας του έτους.
Για να μην φθάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα κύριε Δήμαρχε, αλλά και για να μην γίνονται καταγγελίες σε περίοδο εκλογών για όλα τα παραπάνω, σας ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά εγγράφως, καταγγέλλοντας μάλιστα την συνεχιζόμενη τακτική απαξίωσης της επιχείρησης από τον Πρόεδρο και σας ζητήθηκε και πάλη να παρέμβετε άμεσα για να δοθεί μια λύση, διαφορετικά ήταν υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι να μεταφέρουνε τον προβληματισμό τους και τις λεπτ&omi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *