15/12 Τίμησε το Σιδηρόκαστρο ο Αναστάσιος της Αλβανίας

Προσκεκλημένος του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο.

Οαρχιεπίσκοπος Αλβανίας, λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό του ΑγίουΓεωργίου Σιδηροκάστρου όπου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνοτου αδελφικού του φίλου αειμνήστου Γέροντος π. Ευσεβίου Βίττη.
"ΗΚυριακή ήταν μια διαφορετική και σπουδαία ημέρα για το Σιδηρόκαστρο μετην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου που ήρθε ειδικάγια την τελετή του μνημόσυνου", δήλωσε ο μητροπολίτης Μακάριος.
"ΟΑρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι μια σπουδαία μορφή και μια εξαιρετικήπροσωπικότητα, όχι μόνο στον ορθόδοξο χώρο, αλλά και αναγνωρισμένοςπαγκοσμίως. Καθηγητής Πανεπιστημίου για πολλά χρόνια, εργατικός,επινοητικός, αλλά και με όραμα για την Εκκλησία. εργάζεται άοκνα εδώκαι 60 χρόνια και το έργο του είναι αναγνωρισμένο, νομίζω όχι μόνοι απόεμάς, αλλά γενικότερα και από την Εκκλησία Το Σιδηρόκαστρο τον τίμησεδυναμικά όσο και τον πατέρα Ευσέβιο" συμπλήρωσε ο ίδιος.
"Ηεπίσκεψη έλαβε χώρα λόγω του μνημόσυνου του μακαριστού πατέρα Ευσέβιουη προσφορά του οποίου ήταν μεγάλη και ήταν γνωστή όχι μόνο στηνκοινωνία της περιοχής μας, αλλά και όλης της χώρας. Τον επισκεπτότανάνθρωποι από όλη την Ελλάδα για να τους δώσει τις συμβουλές τους, τιςνουθεσίες και να απαλύνει τον πόνο τους. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπουοφείλεται στον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο. Ήταν μεγάλη ητιμή, η χαρά και η συγκίνηση του κόσμου, κάτι που φάνηκε από τηνπροσέλευση του κόσμου" δήλωσε απο την πλευρά του. ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης,τονίζοντας πως το Σιδηρόκαστρο έχουν επισκεφθεί τα τελευταία χρόνια καιο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, και ο μακαριστός ΑρχιεπίσκοποςΧριστόδουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *