15/3 Πάμε στη Βουλγαρία για φτηνότερη βενζίνη!

Αν μέχρι σήμερα οι Έλληνες επισκέπτονται τη Βουλγαρία κυρίως για τα καζίνα και τα χιονοδρομικά της κέντρα, πρόσφατα άρχισαν να περνούν τα σύνορα και για τα… βενζινάδικά της. Η διαφορά σε κάθε γέμισμα ρεζερβουάρ στην άλλη πλευρά των συνόρων φτάνει τα 22 ευρώ, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο, ιδιαίτερα για τους χαμηλόμισθους

Η μέση τιμή της αμόλυβδης στη γειτονική χώρα είναι κοντά στα 2,10 λέβα, δηλαδή περίπου ένα ευρώ το λίτρο, όταν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, στο νομό Σερρών, η μέση τιμή είναι 1,36 ευρώ. Έτσι για ένα αυτοκίνητο με ρεζερβουάρ 60 λίτρων στη Βουλγαρία πληρώνει κάποιος 60 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 82 ευρώ! Όσοι ζουν σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα δεν μπορούν να παραβλέψουν τη διαφορά της τιμής, ενώ λόγω της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. δεν απαιτούνται καν ταξιδιωτικά έγγραφα για να περάσει κάποιος απέναντι.

Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος της κοινότητας Προμαχώνα Σάββας Καραβασιλείου, “επειδή αυτή την περίοδο ο κόσμος ψάχνει πιο συστηματικά τις φθηνές τιμές, περνάει τα σύνορα για να κάνει τα ψώνια του και στον γυρισμό φουλάρει το ρεζερβουάρ με βενζίνη. Στη Βουλγαρία η ακριβότερη βενζίνη κοστίζει 1,10 ευρώ το λίτρο”, λέει.
“Τώρα με την αύξηση του φόρου στη βενζίνη, με συμφέρει να πηγαίνω στη Βουλγαρία για βενζίνη. Μένω στο Πετρίτσι και η απόσταση μέχρι τα σύνορα είναι 10 χιλιόμετρα. Αν είναι να κερδίζω 20-25 ευρώ στο γέμισμα, ας ξοδέψω και πέντε ευρώ για τη βενζίνη που θα κάψω μέχρι τη Βουλγαρία”, λέει ο 38χρονος Σάκης Τσαυταρίδης.
“Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να επιλέγουν με βάση την ποιότητα και την τιμή. Αν κάποιος βρίσκεται σε μικρή απόσταση, προφανώς μπορεί να δει διαφορά, αν όμως μιλάμε για κάποιον που ζει στις Σέρρες, θα κερδίσει 15 ευρώ από την τιμή αλλά θα καταναλώσει ίσης αξίας βενζίνη στα 50 συν 50 χιλιόμετρα που θα διανύσει”, επισημαίνει ο κ. Χρήστος Τίτης, πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Σερρών.

πηγη: ΜτΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *