15/4 “Δεν πληρώνω” από τον δήμο Σιντικής

Σε άτυπη παύση πληρωμών προς προμηθευτές, προχωράει ο δήμος Σιντικής, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, κυρίως λόγω των χρεών που "κληρονόμησε" από τους πρώην δήμους και πρώην κοινότητες.

Την Τετάρτη (13/4) ο δήμαρχος Απόστολος Καρύδας, παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία, εξηγώντας τους λόγους γιατί πλέον ο δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι σε τρίτους.
Οι τακτικές, εκκαθαριστικές δαπάνες, με τιμολόγια και παραστατικά, αγγίζουν τα 2.140.000 €. Υπάρχουν τιμολόγια ύψους 690.000 € που δεν μπορούν να πληρωθούν, λόγω έλλειψης δικαιολογητικών.
Τα δάνεια που "κληρονόμησε" η σημερινή δημοτική αρχή από πρώην δήμους και κοινότητες είναι της τάξης των 2.700.000 €. Οι υποχρεώσεις προς τρίτους, δηλαδή προς τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ, τη Δ.Ο.Υ. και τις τράπεζες, φτάνουν το 1.900.000 €.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η δύσκολη κατάσταση, ο δήμος Σιντικής σκοπεύει να προχωρήσει σε ένα "σαφάρι" είσπραξης των οφειλών των δημοτών από τέλη και φόρους. Παράλληλα θα μπεί "ψαλίδι" στις περιττές δαπάνες.
Ο δήμαρχος έκανε γνωστό, πως κατευθύνεται στη λήψη δανείου, ύψους 2.000.000 €, προκειμένου να πληρωθούν όλες οι οφειλές, ενώ θα ζητήσει  έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000.000 €, από τον υπουργείο Εσωτερικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *