15/6 Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου

Ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου πήρε μέρος πρόσφατα, με τη Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του, στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Σερρών Χορωδιακής Μουσικής της Σερραϊκής Πολιτιστικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη» , Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Απριλίου 2007 στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, με τη συμμετοχή 20 Χορωδιών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η Χορωδία Σιδηροκάστρου καταχειροκροτήθηκε και απέδωσε με απόλυτη επιτυχία τα εξής τραγούδια: 1) Τραγούδι του Εμμανουήλ Παπά (Δημοτικό). 2) Ξημερώνει (Μ. Χατζηδάκι), 3) Κάποιο Δειλινό (Γ. Μουζάκη), 4) Οδός Ονείρων (Μ. Χατζηδάκι), 5) Όλα καλά κι’ όλα ωραία (Στ. Κουγιουμτζή).

Θα ήταν παράλειψη να μην τονισθεί ότι οι διοργανωτές εκφράσθηκαν με τα καλύτερα λόγια για το υψηλό επίπεδο της Χορωδίας Σιδηροκάστρου, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της είναι όλες και όλοι ερασιτέχνες, εραστές, όμως της χορωδιακής μουσικής, της γνήσιας Ελληνικής μουσικής,

Ακολούθησε και άλλη εμφάνιση της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας Σιδηροκάστρου, στις 19 Μαΐου 2007, με παραδοσιακό ρεπερτόριο αυτή τη φορά, στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μενεμένης διοργάνωσε φέτος για 11 η συνεχή χρονιά Χορωδιακή Συνάντηση, με τη συμμετοχή των εξής Χορωδιών: 1) Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου, 2) Δήμου Κορδελιού. 3) Δήμου Πολυκάστρου, 4) Δήιιου Τριανδρίας . 5) Πολιτιστικού Συλλόγου «Μυγδονία» Λαγκαδά, 6) Πνευματικού Κέντρου Μενεμένης.

Η Χορωδία Σιδηροκάστρου, που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά, με τα επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια που απέδωσε, ικανοποίησε απόλυτα τους διοργανωτές, αλλά και το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα, όπου έγινε η Χορωδιακή Συνάντηση. Τα τραγούδια του παραδοσιακού ρεπερτορίου της Χορωδίας ήταν τα εξής: 1) Ο Διαμαντένιος σου Σταυρός (Μακεδονίας), 2) Αννούλα (Μακεδονίας), 3) Δω στα λιανοχορταρούδια (Θράκης), 4) Τα Μάνουσάκια (Θεσσαλίας και Ηπείρου), 5) Μαννούλα μου (Μακεδονίας). Συμμετείχαν στην κιθάρα η Βαρβάρα Βερβελίδου, στο τουμπερλέκι η Μαρία Κουρδούπαλου και στο μπουζούκι ο Πέτρος Αραμπατζής.

Αξίζει να τονισθεί ότι και στις δύο εμφανίσεις, διαφάνηκε η μεγάλη αγάπη των χορωδών για τη μουσική, καθώς και το μεράκι, για το τέλειο, του μαέστρου κ, Νικολάου Καλαϊτζή, ο οποίος, χάρη στην υπομονή του, συνέχισε να έχει επιτυχίες, με άριστα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *