15/7 37 λαθρομετάστες στον Προμαχώνα, μέσω … Ουγγαρίας

 Στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Προμαχωνα, κρατούνται απο τη Δευτέρα (13/7) 37 Αφγανοί λαθρομετανάστες, που επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα απο την Ουγγαρία, όπου εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό, που οδηγούσε Έλληνας.
Οι37 Αφγανοί, πέρασαν παράνομα απο τον Προμαχώνα, στοιβαγμενοι σε ειδικέςκρύπτες σε φορτηγό διεθνών μεταφορών, με βουλγαρικές πινακίδες, πουμετέφερε κηπευτικά. Ο οδηγός, που φόρτωσε το … ανθρώπινο φορτίο αποτην Αθήνα, πέρασε απαρατήρητος στα ελληνοβουλγαρικά,και στα βουλγαρορουμανικα σύνορα, αλλά το παράνομο φορτίο έγινεατιληπτό στα συνορα Ρουμανίας Ουγγαρίας.

Οοδηγός συνελήφθη και κρατείται απο τις ουγγρικές αρχές, ενώ άμεσαξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επαναπροώθηση των 37 παράνομωνμεταναστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες για τηλαθρομετανάστευση. Οι 37 έφτασαν στα λληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου mini bus της αστυνομίας, τους μετέφερε στο κρατητήριο του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα
Υπηρεσιακοίπαράγοντες εκτιμούν, πως ο Προμαχώνας χρησιμοποιείται απο κυκλώματαδιακίνησης λαθρομεταναστών, προκειμένου να μεταφέρουν πολύ πιο εύκολατο παράνομο φορτίο στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπου επιθυμούν ναπροσεγγίσει η πλειοψηφία των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στοεσωτερικό της χώρας.
Ηκατάσταση στο κρατητήριο του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα,έχει φτάσει σχεδόν στο απροχώρητο, αφού 42 άτομα, μαζί με τους πένταΑφγανούς που προϋπήρχαν, στοιβάζονται σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *