16/1 Ενδιαφέρον του υπ.Δικαιοσύνης για το Οικοτροφείο στο Σιδ/καστρο

Το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του νέο-ανακαινισθέντος οικοτροφείου της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου, επέδειξε  ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, που ήδη ενημέρωσε τον μητροπολίτη Μακάριο, πως δρομολογήθηκε η επίσκεψη συνεργάτιδάς του, προκειμένου να ξεναγηθεί στο κτίριο.

Όπωςείναι γνωστό, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου έχει προτείνει με επιστολήτου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, να αξιοποιηθεί το κτίριο ως στέγηφιλοξενίας παιδιών, που σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς,καταλήγουν έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα ανηλίκων, ενώ θαέπρεπε να οδηγούνται σε προνοιακές μονάδες μέριμνας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε πως η στενή συνεργατιδά του Κωνσταντίνα Λαμπάκη,θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στο Σιδηρόκαστρο, για ναξεναγηθεί στους χώρους του οικοτροφείου και να συζητήσει με τονμητροπολίτη Μακάριο, τρόπους συνεργασίες για την καλύτερη αξιοποίησητου κτιρίου, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και ο εξοπλισμόςτου.
Το εκκλησιαστικό οικοτροφείο, καλύπτει χώρους 1.500 τμ (ισόγειο και δύο όροφοι) και μπορεί να φιλοξενήσει έως 38 παιδιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *