16/12 Δυναμικές κινητοποιήσεις Σερραίων αγροτών

Απέκλεισαν τον κόμβο του Ν.Πετριτσίου και τη γέφυρα στα Ν.Κερδύλλια

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και στο νομό Σερρών. Το πρωί της Δευτέρας (15/12) αγρότες απ΄ όλο το νομό κινήθηκαν με τα τρακτέρ τους προς τον κόμβο του Νέου Πετριτσίου, όπου απέκλεισαν τη διέλευση των οχημάτων προς το τελωνείο του Προμαχώνα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους αδέσμευτους αγροτικούς συλλόγους του νομού, που κατάφεραν αν συγκεντρώσουν περισσότερα από 300 και πλέον τρακτέρ στον Προμαχώνα. Αποτέλεσμα ήταν, να σημειωθούν ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα φορτηγά και αυτοκίνητα.
Την ίδια ώρα, άλλη ομάδα αγροτών πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο του κόμβου Κερδυλλίων στη γέφυρα του Στρυμόνα,
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, παρότι πλησιάζουν οι γιορτές, αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν από τα σημεία των κινητοποιήσεών τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Μεταξύ άλλων ζητούν παράταση της ευρωπαϊκής επιδότησης για τον καπνό έως το 2013, μείωση του ΦΠΑ, 50 ευρώ επιδότηση ανά στρέμμα στην καλλιέργεια βαμβακιών και δημητριακών, αγροτικό πετρέλαιο, πάγωμα των δανείων στην Αγροτική Τράπεζα, καθώς και συνέχιση των επιδοτήσεων από την ΕE μετά το 2013. Στον κόμβο Πετριτσίου η διέλευση οχημάτων επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *