16/2 O πρώτος χορός του Συλλόγου Φίλων Σπηλαιολογίας

Πραγματοποιήθηκε και στέφθηκε με την αναμενόμενη επιτυχία , o πρώτος χορός και το κόψιμο της βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων Σπηλαιολογίας & περιβάλλοντος Σιντικής ο Μαύρος Βράχος, το  Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2006, στο Σιδηρόκαστρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ήταν ενθουσιασμένο και γεμάτο χαρά  από την παρουσία των περισσοτέρων μελών του και των φίλων τους, που σήμαινε την ενεργή συμμετοχή τους στον Σύλλογο.

 

 

Όσοι παραυρέθηκαν στο χορό αυτό , είχαν μια μοναδική ευκαιρία να διασκεδάσουν για πολλές ώρες που κράτησε το γλέντι, με μουσική που ικανοποίησε  τα γούστα κάθε ηλικίας.

Την εκδήλωσή μας που συμπεριελάμβανε και το κόψιμο της βασιλόπιτας, τίμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Μακάριος που τον ευχαριστούμε για τα καλά και ενθαρρυντικά  λόγια που απηύθυνε στο χαιρετισμό του. Μεγάλη τιμή μας έκανε η παρουσία των βουλευτών του νομού μας που παρά τις πολλές υποχρεώσεις τους, ήταν και έγκαιρα κοντά μας.. του κ. Λεονταρίδη Θεόφιλου, του κ. Τσιπλάκη Κώστα και του κ. Καρυπίδη Τάσου. Τον βουλευτή κ. Χαϊτίδη Ευγένιο εκπροσώπησε ο Δ/ντής του πολιτικού του γραφείου κ. Αρβανιτίδης Κων/νος, τον δε βουλευτή κ. Μπόλαρη ο Δ/ντης του πολιτικού του γραφείου κ. Παπαδόπουλος Τάσος.. Μας έστειλε τους χαιρετισμούς του και ο βουλευτής κ. Μουσιώνης Άρης  .Μας τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου κ. Σπάσης Αθανάσιος., ο εκπρόσωπος του Νομάρχη κ. Πεφτίτσης Γιάννης, ο Αντινομάρχης Πολιτισμού κ.Καρδάκος Γιώργος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Ηλιάδης Μάκης , ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Σιδ/στρου κ.Ταλίμης Σωτήρης. Για την παρουσία του Δ/ντή του Ι .Γ Μ. Ε  Θες/νίκης  κ. Κατιρτζόγλου Κώστα Διδάκτωρα Γεωλόγου, ανέφερα τη σημαντική βοήθεια που είχαμε εκ μέρους του, για την πραγματοποίηση των δισδιάστατων γεωφυσικών διασκοπήσεων  στην περιοχή του Μαύρου Βράχου. Επίσης ανέφερα την καλή συνεργασία που είχα με τον Διδάκτωρα Γεωλόγο- Γεωφυσικό του Ι. Γ. Μ.Ε. Θες/νίκης κ. Ατζέμογλου Μάκη και προβάλαμε τα σπήλαιά μας με τα αποτελέσματα των γεωφυσικών διασκοπήσεων,στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σπηλαιολογίας που έγινε στον Κάλαμο της Αθήνας. Ανέφερα ακόμη ότι είμαστε βέβαιοι, πως ο κ. Κατιρτζόγλου θα μας βοηθήσει και σε τρισδιάστατες γεωφυσικές διασκοπήσεις, για να εντοπίσουμε με περισσότερη ακρίβεια τα κενά των σπηλαίων. Η μελέτη αυτή θα υποδείξει και τα σημεία που θα τρυπήσει το γεωτρύπανο (BagonTrele) του κ. Αραμπατζή Μανώλη, μέλους του Δ. Σ., για να γίνει η αναγνώριση των κενών και ο υπολογισμός του βάθους των, μια εργασία σπουδαία που θα την προσφέρει ως δωρεά προς τον Σύλλογο και προς τον τόπο του.

Για την παρουσία της Δ/τριας της ΚΗ΄ Εφορείας Κλασικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων ανέφερα . Η αρχαιολόγος  Δ/τρια κ. Περιστέρη Κατερίνα και η συνεργάτης της αρχαιολόγος Χαλκιοπούλου Βιβή, θα μου θυμίζουν τις πιό συγκινητικές στιγμές που πέρασα μαζί τους στο χώρο των ανασκαφών, στη βάση του Μαύρου Βράχου, όπου βρέθηκαν τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα. Η κ. Περιστέρη, πιστεύω ότι θα ενδιαφερθεί να συνεχίσει σύντομα τις ανασκαφές, οι οποίες θα φέρουν σε φως , ακόμη περισσότερα και σπουδαιότερα ευρήματα. 

Από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου είχαμε κοντά μας τον τέως Αντιδήμαρχο των έργων, κ. Καλτσίδη Χαράλαμπο και τον υπεύθυνο  κ. Σοφιάδη Τάκη,  για τους οποίους ανέφερα την βοήθεια που προσέφεραν στην αρχαιολογική υπηρεσία, καλύπτοντας τις σοβαρές ανάγκες που είχαν στο σκαπτικό τους έργο.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, η τέως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αυγητίδου Γεωργία, ο πρόεδρος της κοινότητας Προμαχώνα και πρόεδρος Κυνηγών κ. Καραβασιλείου Σάββας, ο πρώην Αστυνομικός Δ/ντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών κ. Ίντος Δημήτριος, η πρώην Δήμαρχος Ν.Πετριτσίου κ. Μαυρίδου Άννα, ο Δημοτικός Συμβουλος γιατρός κ. Παρίσης Γεώργιος μαζί με την σύζυγό του Πρόεδρο του Συλλόγου κυριών και δεσποινίδων «Ευαγγελισμός», ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Λουτρών Σιδ/στρου κ.Αβράμης Σωτήρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Λιόντας Νικόλαος, η Πρόεδρος Σιδηροκαστρινών Αθήνας & Περιχώρων Αττικής  κ. Ηλιάδου Τασούλα, ο Πρόεδρος Θρακιωτών κ Σκαρλάτος Νίκος, ο Πρόεδρος Βυζαντινής & Δημοτικής Μουσικής κ. Σπυριδάκης Κώστας, ο Δ/ντής του Τεχνικού Λυκείου Σιδ/στρου κ. Μανταρλής Γαβριήλ, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Βυρώνιας κ.Χαραλαμπίδης Γεώργιος μαζί με την Σύζυγό του Δ/τρια του Γυμνασίου Σιδ/στρου και ο εκπρόσωπος των ΕΛΤΑ  κ Χαϊδευτός Άγγελος.

Τελειώνοντας είπα.. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και τους φίλους μας που είστε απόψε κοντά μας. Η δυναμική παρουσία όλων εδώ, ενισχύει το έργο μας. Μας εμψυχώνει, μας ενθαρύνει , μας δυναμώνει για νέες πρωτοβουλίες, για να γνωρίσουμε μεγαλύτερες επιτυχίες.       

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει  υποχρέωση να ευχαριστήσει και τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, όσους προσέφεραν δώρα και όλους όσους αγόρασαν προσκλήσεις, ανεξάρτητα εάν προσήλθαν στο χορό μας ή όχι ,πιστεύουμε ότι τα κίνητρά τους απέβλεπαν περισσότερο στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου. Όλους εσάς που μας βοηθήσατε, θα σας θεωρούμε ότι πιστέψατε με όλη την καρδιά σας   στο δύσκολο αλλά αξιόλογο έργο που ταχθήκαμε να ολοκληρώσουμε. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι με τα χρήματά σας θα ξωφλήσουμε το παλιό χρέος που έχουμε από τις γεωφυσικές έρευνες που κάναμε και σύντομα θα προχωρήσουμε και σε καινούριες έρευνες.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της περιοχής μας, καθώς και οι πλούσιες φυσικές καλλονές της κοιλάδας του Κρουσοβίτη πρέπει να αξιοποιηθούν, ώστε να φέρουν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας,που είναι και ο στόχος μας

 

                                                                                                                               Ελευθεριάδης  Ελευθέριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *