16/3 Υπόμνημα του νομάρχη Σερρών στην ”ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε”

Υπόμνημα με τις απαιτούμενες επεμβάσεις στην περιαστική οδό της πόλης των Σερρών και στον Κάθετο άξονα Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, απέστειλε (15/3) ο νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης, στον πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε», Απόστολο Γούλα, ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν την Δευτέρα (12/3) στην Θεσσαλνίκη. Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, αναφέρονται :


Α) Περιαστική οδός Σερρών
α) Στον σύνθετο ισόπεδο κόμβο Νιγρίτας απαιτείται η προσθήκη από μιάς λωρίδας κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα μεταξύ των δύο ομάδων σηματοδοτών (Μεραρχίας-Νιγρίτας) μήκους περίπου 130 μ. η κάθε μία.
Δεν υπάρχει πρόβλημα απαλλοτρίωσης. Η κατάσταση είναι τραγική γιατί παρατηρείται έντονo “μποτιλιάρισμα”. Ο κυκλοφοριακός φόρτος της επαρχιακής οδού Σερρών-Νιγρίτας πλησιάζει αυτόν της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης.
β) Ολοκλήρωση του ισόπεδου κόμβου Λευκώνα – Σιδηροκάστρου μετά την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και την ολοκλήρωση των παρόδιων στο τμήμα της περιαστικής μεταξύ ισόπεδου Κόμβου της προς Λευκώνα και του Κόμβου Σιδηροκάστρου.

 

Β).Κάθετος άξονας Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, Συνδέσεις πόλης Σερρών
α) Αναβάθμιση του τμήματος Κόμβου Λευκώνα-Κόμβου Καλών Δέντρων σε τετράϊχνο με στηθαίο ασφάλειας στον άξονα.
β) Κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην περιοχή του πολυκαταστήματος «ALEXPAK» για την έξοδο των επενδυτών της Βιομηχανικής περιοχής προς Θεσσαλονίκη.
γ) Εξεύρεση λύσης για την δυνατότητα των δραστηριοποιημένων στην βόρεια πλευρά του παραπάνω τμήματος από τον παραπάνω κόμβο (β), έως τον κόμβο Καλών Δέντρων, να μετακινηθούν προς Προμαχώνα.
Το παραπάνω μπορεί να επιλυθεί είτε με την κατασκευή κλάδου στον Α/Κ Καλών Δέντρων που θα δίνει αυτή τη δυνατότητα είτε με την κατασκευή παρόδιου από τον Ι/Κ «ALEXPAK» ως τιςσιδηροδρομικές γραμμές.
δ) Κατά την αναβάθμιση του υφισταμένου τετράϊχνου τμήματος της εθν. ΟδούΘεσσαλονίκης Προμαχώνα από Χ.Θ. 50+000 εώς Χ.Θ.58+000 παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι η ταχύτητα μελέτης για την βελτίωση των καμπύλων να μην υπολείπεταιαυτής της πρό και μετά τμημάτων γιατί ενέχει σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων λόγω και της έντονης κατά μήκος κλίσης αλλά και ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούν λόγω υψομέτρου.
ε) Διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής αμφιπλεύρου Σ.Ε.Ο. (Σταθμός εφοδιασμού οχημάτων) στην περιοχή κάτω διάβασης στο τόξο στο ύψος της Βιομηχανικής περιοχής. Η δημιουργία ΣΕΟ είναι απαραίτητη για την προβολή προϊόντων του Νομού Σερρών και την επισήμανση της ύπαρξης της πόλης των Σερρών σε μικρή απόσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *