16/5 Δημοσκόπηση της ”ΚΑΠΑ Research” για το Ν.Σερρών


ΣΤΟ ΜΙΣΟ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΛΛΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σημαντική μείωση των ποσοστών της στο νομό Σερρών, εμφανίζει το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπησητης «ΚΑΠΑ Research», που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (14/5). Η διαφορά με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, όπως προέκυψε από τις εκλογές του 2004, έχει μειωθεί στο μισό και συγκεκριμένα κατά 11.6% από 22,4%. Την ίδια ώρα όμως που η Ν.Δ χάνει σημαντικό κομμάτι της δύναμής της, δεν φαίνεται να την καρπώνεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ, που επίσης εμφανίζει απώλειες.Έτσι αν είχαμε σήμερα εκλογές, τη Ν.Δ θα ψήφιζαν το 41,4%, έναντι 56,5% που έλαβε στις εκλογές του 2004. Το ΠΑ.ΣO.Κ θα έπαιρνε 29,8% έναντι του 34,1% που είχε λάβει το 2004. Το Κ.Κ.Ε αυξάνει σημαντικά τη δύναμή του φτάνοντας το 5,4% έναντι 3,53%, ο Συνασπισμός κρατά τις δυνάμεις του με 1,5% έναντι 1,7%, ο ΛΑ.O.Σ ενισχύεται ελαφρώς με 2,6% έναντι 2,1%. Ενώ, δεν έχουν αποφασίσει δηλώνουν το 10% των ερωτηθέντων, ενώ θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο δηλώνει το 8%, ποσοστό πολύ υψηλό και σε σχέση με το σύνολο της περιφέρειας και με τους άλλους νομούς της περιοχής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Η μάχη για τις νομαρχιακές εκλογές που απέβη υπέρ του ΠΑ.ΣO.Κ, όπως και τα μείζονα αγροτικά προβλήματα που απασχολούν το νομό και περιμένουν τη λύση τους, προφανώς έχουν τη συνεισφορά τους σ΄ αυτή τη μείωση της «ψαλίδας» στο νομό Σερρών»

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, τη μεν Ν.Δ δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 72,1% των τότε ψηφοφόρων της, με ένα ποσοστό 10,3% να μην έχουν αποφασίσει και 6,1% να διαρρέουν προς το ΠΑ.ΣO.Κ. Το ΠΑ.ΣO.Κ εμφανίζει συσπείρωση 73,8% με 9,8% αναποφάσιστους, μηδενικές (!) διαρροές προς τη Ν.Δ και ένα πολύ υψηλό ποσοστό –11,5%, που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν «λευκό ή άκυρο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «τοπικοί παράγοντες θεωρούν ότι πιθανότατα είναι ψηφοφόροι του Γιάννη Ανθόπουλου που κατά κάποιον τρόπο εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *