16/7 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΚΕ.Π.Ε.Π.Την ώρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας, ανέστειλε την απόφαση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, για παύση του Σπύρου Τσαρτσίδη από τη θέση του Διοικητή του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, Επιθεωρητής του υπουργείου, πραγματοποιεί
οικονομικοδιαχειριστικό έλεγχο στο ίδρυμα.Όπως είναι γνωστό, με στις 13 Ιουνίου 2008, δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η παύση του Σπύρου Τσαρτσίδη, για το θέμα που προέκυψε με τη θέρμανση του εκκλησιαστικού γηροκομείου.
Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΠ προσέφυγε κατά της υπουργικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την αναστολή ισχύς της απόφασης του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Όπως και τελικά έγινε με το ΣτΕ να δικαιώνει προσωρινά τον Σπύρο Τσαρτσίδη.
Την Τρίτη (15/7) στο Σιδηρόκαστρο βρέθηκε Επιθεωρητής του υπουργείου Υγείας, για τη διενέργεια οικονομικοδιαχειριστικού ελέγχου στο ΚΕΠΕΠ. Ο ίδιος δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, όπως και ο διοικητής του ιδρύματος.
Ο Επιθεωρητής τόνισε πως πρόκειται για έναν τακτικό έλεγχο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σημειώσει πως ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό και την απόφαση του υπουργού να λήξει πρόωρα τη θητεία του Σπύρου Τσαρτσίδη και να προσφύγει ο τελευταίος στα ανάλογα όργανα.
Πάντως ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος με δήλωση όλο νόημα τόνισε ότι δεν υποχωρεί στο θέμα της θέρμανσης του γηροκομείου από το ΚΕΠΕΠ, προσθέτοντας ότι και ο επιθεωρητής διαμήνυσε τόσο στον ίδιο όσο και στη διοίκηση του ιδρύματος ότι η θέρμανση του γηροκομείου θα συνεχίσει ως έχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *