18/11 Ξεκίνησε και στο Σιδηρόκαστρο η ανακύκλωση

 Ξεκίνησε και επίσημα ο Δήμος Σιδηροκάστρου την προσπάθεια ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, σίδερο). Η Ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης έστειλε ένα συνεργείο για ενημέρωση όλων των νοικοκυριών, το οποίο και μοίρασε την επιστολή του δημάρχου Σιδηροκάστρου κ. Αθανάσιου Σπάση, ενημερωτικό υλικό και σακούλες σε όλα τα νοικοκυριά.

 Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος διοίκησης – Οικονομίας και Πολιτισμού κ. Νίκος Μιχαλούσης το κάθε νοικοκυριό θα έχει την σακούλα στην οποία θα βάζει τα πέντε ανακυκλώσιμα υλικά, και θα τα πετά στον μπλε κάδο.
 Στις 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διανομή των μπλε κάδων.Πρόκειται συνολικά για 140 κάδους από τους οποίους οι 80 θα τοποθετηθούν στην έδρα του Δήμου, και οι άλλοι εξήντα στα δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς του Δήμου Σιδηροκάστρου.
 Ο κ. Μιχαλούσης ζήτησε την συμπαράσταση των δημοτών του Σιδηροκάστρου για να προχωρήσει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα ελαφρυνθεί πάρα πολύ ο ΧΑΔΑ, σχεδόν πάνω από 40%.
 <<Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουμε το περιβάλλον πάρα πολύ>>.
 Η προσπάθεια ανακύκλωσης γίνεται από τον Δήμο Σιδηροκάστρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηράκλειας, ενώ τελευταία έχει υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Πετριτσίου.
 Ο κ. Μιχαλούσης δήλωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει προ καιρού η ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.Για τον λόγο αυτό υπάρχει κοντέινερ στην είσοδο της πόλης σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Στρατό στον Δήμο.
 Σ’ αυτό τον χώρο οι δημότες Σιδηροκάστρου μπορούν να πάνε στις ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες, ηλεκτρονικούς Υπολογιστές).Η ανακύκλωση αυτή έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα αφού ο Δήμος Σιδηροκάστρου θα εισπράττει για κάθε τόνο 260 Ευρώ.
 Από τα έσοδα της ανακύκλωσης, ο Δήμος Σιδηροκάστρου προσδοκά ότι θα αγοράσει ένα αυτοκίνητο 4-5 τόνων με το οποίο θα περισυλλέξει αυτές τις συσκευές.

πηγή: Εφημερίδα Ακριτική Φωνή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *