18/12 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΛΑ.Ο.Σ.

Σε τρεις μόλις μήνες κοινοβουλευτικής παρουσίας ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επέδειξε πλούσια δράση κατορθώνοντας να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της πολιτικής. Με μια σειρά παρεμβάσεων, τοποθετήσεων και προτάσεων όρθωσε τείχη, έθεσε όρια και έλαβε ανυποχώρητη θέση σε ό,τι προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, περιορίζει τις ελευθερίες και καταστρατηγεί τη λαϊκή εντολή.

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα κόμματα και κατʼ αναλογία της κοινοβουλευτικής του δύναμης (10 βουλευτές) ο ΛΑ.Ο.Σ αναδεικνύεται σε «πρωταθλητή» τόσο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και της παραγωγής νομοθετικού έργου. Συγκεκριμένα ο ΛΑΟΣ έχει καταθέσει:

Α) 2 προτάσεις νόμου. Η πρώτη στοχεύει στην «Εισαγωγή του μαθήματος “Περιβαλλοντική Συνείδηση και Ευθύνη” στη θεσμοθετημένη Εκπαίδευση», ενώ η δεύτερη αφορά στην εκλογή βουλευτών (Εκλογικός Νόμος)

Β) Τρεις επερωτήσεις (η τρίτη κατατίθεται σήμερα). Η πρώτη απευθύνεται προς τον υπουργό Ανάπτυξης και έχει ως θέμα τις αυθαιρεσίες τραπεζών εις βάρος καταναλωτών. Η δεύτερη απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών και έχει ως θέμα της την έξαρση της εγκληματικότητας και την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα. Η τρίτη επερώτηση απευθύνεται επίσης στον υπουργό Εσωτερικών και αναφέρεται στη διαφθορά στο Δημόσιο και Ευρύτερο τομέα.

Γ) 54 επίκαιρες ερωτήσεις. Εξ αυτών οι τρεις υπεβλήθησαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη. Η πρώτη απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και είχε αντικείμενο τις θέσεις της κυβέρνησης στο Μακεδονικό Ζήτημα. Η δεύτερη απευθυνόταν στην υπουργό Εξωτερικών και είχε θέμα τη δράση των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Η τρίτη απευθυνόταν προς τον υπουργό Εσωτερικών και είχε θέμα την απομόνωση της βρετανικής πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες και να δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα τελεί σε κατάσταση πολιορκίας.

Δ) 228 ερωτήσεις. Στο στόχαστρο της Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. βρέθηκαν πρώτα απʼ όλα οι τράπεζες οι οποίες αναδεικνύονται πρώτες σε κερδοφορία σε όλη την Ευρώπη σωρεύοντας πλούτο εις βάρος του Ελληνικού λαού. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σε ονόματα, κατήγγειλε χαριστικές ρυθμίσεις και ζήτησε να τεθεί επιτέλους ένας φραγμός στην ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος.

Παρεμβάσεις υπήρξαν και για τις συνθήκες αυξανόμενης εγκληματικότητας και ανασφάλειας μέσα στις οποίες διαβιούν οι πολίτες. Παράλληλα, από το Περιβάλλον ως τα Σκόπια, και από τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας ως τα ναρκωτικά, η Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ κατέθεσε προτάσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, τα υπόλοιπα κόμματα έτειναν ευήκοον ους. Στο ασφαλιστικό π.χ., ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να μην υπάρχουν ένσημα και οι κρατήσεις να γίνονται επί του τζίρου των επιχειρήσεων και όχι επί του αριθμού των εργαζομένων.

Τομείς όπως αυτός της παιδείας (καταλήψεις στα σχολεία, πτυχία κλπ.), βρέθηκαν στο επίκεντρο, ενώ τα Σώματα Ασφαλείας, οι στρατιωτικοί έτυχαν της κοινοβουλευτικής σπουδής του ΛΑ.Ο.Σ. Στα Εθνικά θέματα, με αιχμή το Σκοπιανό, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό προκειμένου να καταστήσει σαφή την πάγια θέση του κόμματος ότι η επίλυση του χρονίζοντος και υψίστης σημασίας ζητήματος θα πρέπει να δοθεί στη βάση των Εθνικών συμφερόντων, της Εθνικής αξιοπρέπειας και της ιστορικής αλήθειας.

Αρνούμενη να δεχθεί για τον εαυτό της τις αυξήσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις, η Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. ενόχλησε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων που σε απόλυτη σύμπνοια διεκδικούσαν περισσότερα χρήματα. Τέλος, δεν διέφυγαν της προσοχής του ΛΑ.Ο.Σ. ο ΟΤΕ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ολυμπιακή, τα κακώς κείμενα που εντοπίζονται στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, το χρηματιστήριο, η φοροδιαφυγή, η μαύρη εργασία, η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, η ιδιωτικοποίηση λιμένων, τα τροχαία ατυχήματα, οι οφειλές του κράτους προς τα ταμεία, οι ασκήσεις στο Αιγαίο, οι δασικές εκτάσεις, οι μεταφορές ασθενών, τα ακίνητα του Δημοσίου, η οικογενειοκρατία, η αναξιοκρατία, καθώς και πλήθος άλλων ζητημάτων. Και έπεται συνέχεια…

Παπαδόπουλος Ιωάννης
Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)
Γεν. Γραμματέας ΛΑ.Ο.Σ. Σιδηροκάστρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *