18/12 Eπιστολή – Απάντηση του προέδρου των Λουτρών Σιδ/στρου

 Για άλλη μία φορά ο κος Κοσμίδης επέλεξε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
 Για άλλη μία φορά επέλεξε να απαξιώσει την σκληρή δουλειά που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Δημοτική επιχείρηση Λουτρών Σιδηροκάστρου.
 Για άλλη μία φορά με ανεύθυνους ισχυρισμούς προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 Για άλλη μία φορά θα συνεχίσω να υπεραμύνομαι των συμφερόντων και της προβολής της επιχείρησης όπως άλλωστε είμαι υποχρεωμένος να κάνω.

 Επανειλημμένα έχω επισημάνει στον κο Κοσμίδη, πως είναι επικίνδυνη πράξη η απομόνωση στοιχείων ή φράσεων, για τη δημιουργία άσκοπου θορύβου.
 Του υπενθυμίζω λοιπόν ότι παραλείπει από τις εισηγήσεις μου τόσο στο δημοτικό όσο και στο διοικητικό συμβούλιο την φράση <<λόγω καθυστέρησης προϋπολογισμένων εσόδων εκτεθήκαμε στο ΙΚΑ…>> (Πρόγραμμα Ε.Π.Α.Ν. 22.000 ευρώ, πρόγραμμα μονάδων κοινωνικής μέριμνας 76.000 ευρώ, αύξηση κεφαλαίου 65.000 ευρώ).
 Δυστυχώς, συνεχίζοντας ο κος Κοσμίδης να εκτίθεται διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό που πριν τρεις μήνες δήλωνε ψευδώς ότι καμία ρύθμιση στο ΙΚΑ δεν μπορεί να γίνει.
 Κατά την παρουσία του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Λουτρών και μετά την παρουσίαση των σχετικών αποφάσεων, τις οποίες ψήφισαν και οι δύο σύμβουλοι της παράταξής του, για προμήθειες ειδών Σούπερ Μάρκετ και προσλήψεις με προγράμματα του ΟΑΕΔ, που πριν τρεις μήνες δήλωνε ψευδώς ότι αποτελούν άνομες πράξεις κουβέντα δεν έβγαλε.
 Κατά την παρουσία του στην ίδια συνεδρίαση και την παρουσίαση των εσόδων, που κατά την διάρκεια περιόδου 2002-2006, εμφανίζουν αύξηση 35% κουβέντα δεν έβγαλε.
 Κατά την παρουσία του στην ίδια συνεδρίαση και την παρουσίαση των εξόδων στο σκέλος της μισθοδοσίας (αρμοδιότητας του υποβολέα του) που κατά την διάρκεια 2002-2006 εμφανίζουν αύξηση 101% κουβέντα δεν έβγαλε.
 Κατά την παρουσία της αύξησης της επισκεψιμότητας κατά την περίοδο 2002-2006 κατά 56% κουβέντα δεν έβγαλε.
 Οφείλω λοιπόν να του συστήσω για μία ακόμη φορά να επιζητά την ολοκληρωμένη ενημέρωση και όχι την μονόπλευρη που επιμένει να δέχεται.
 Οφείλω να του επισημάνω:
 * Με την ρύθμιση του ΙΚΑ που ισχύει σήμερα το ετήσιο κόστος αυτής ανέρχεται σε 7,45% (χαμηλότερο από τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών).
 * Τα ακαθάριστα έσοδα της ”θερμαλίας πηγής” την οποία ο ίδιος σε μία κρίση ειλικρίνειας χαρακτήρισε <<αριστούργημα>> από την λειτουργία της μέχρι σήμερα σε εννέα μόνο μήνες ανήλθαν σε 115.000 ευρώ.
 * Τα κέρδη για την ”θερμαλία πηγή” για το ίδιο χρονικό διάστημα ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.
 Οφείλει όμως να απαντήσει ο ίδιος στο απλό ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένας πρόεδρος που να έχει θέσει σαν μοναδικό στόχο της ζωής του την καταστροφή της επιχείρησης και ταυτόχρονα να εμφανίζονται όλοι οι οικονομικοί και ποιοτικοί δείκτες αυξημένοι.
 Με αυτά τα δεδομένα τι έχει να πει ο κος Κοσμίδης; Ποια τελικά είναι η σχέση εσόδων εξόδων από αυτή την πράξη.Και από πού προκύπτει ότι θα επιβαρυνθούν οι δημότες έστω και ένα ευρώ την στιγμή που μιλάμε για ένα Ν.Π.Ι.Δ. που είναι αυτοτελές οικονομικά.
 Ειλικρινά λυπούμαστε κε Κοσμίδη για τον τρόπο που επιλέξατε να αντιπολιτεύεστε.
 Ειλικρινά λυπούμαι κε Κοσμίδη για την μονότονη άσκηση αντιπολίτευσης μόνο στο πρόσωπό μου (γιατί άραγε;).
 Αντιλαμβάνομαι κε Κοσμίδη την αδυναμία καταξίωσής σας στους δημοτικούς σύμβουλους της παράταξης σας.
 Αντιλαμβάνομαι κε Κοσμίδη και την πρόσφατη υποβολή αίτησή σας για διαχειριστικό έλεγχο κάτω από αυτήν την πίεση.Αίτηση τελικά άνευ αντικειμένου και κενή επιχειρημάτων και στοιχείων.
 Αλλά δυστυχώς για σας λάθος δρόμο πήρατε.
 Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε αναπτυξιακά, μακρόπνοα και επιχειρηματικά.
 Εσείς πάψτε επιτέλους να λειτουργείτε συντηρητικά, κοντόφθαλμα και δημοσιοϋπαλληλίστικα.

                                         Σωτήρης Αβράμης
                                                      Πρόεδρος Δ.Ε.Λ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *