18/3 ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ” Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ & ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Να τηρήσει την υπόσχεση που τους έδωσε, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ηράκλεια ως μητροπολίτης Σιδηροκάστρου και να μετονομαστεί η ακριτική μητρόπολη σε «Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και Ηρακλείας», ζητούν από τον μητροπολίτη Μακάριο (φωτό), φορείς και κάτοικοι της πόλης.

Στις κινήσεις υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, πρωτοστατεί ο πρόεδρος του εκεί Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρης Εσιναλής, που θεωρεί πως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι υπέρ για την μητρόπολη, αλλά και για την πόλη της Ηράκλειας. «Η αλλαγή της ονομασίας, θα συμβάλλει στη ανάπτυξη της Ηράκλειας και στην προβολή της» λέει ο πρόεδρος του συλλόγου. Ανάλογη είναι και η δήλωση του αντιδημάρχου Ηράκλειας, Χρήστου Βυζιώτη, που ζητά απ’ τον μητροπολίτη Μακάριο, να τηρήσει την υπόσχεσή του.

Μιλώντας στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση (17/3) ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, τόνισε πως ενέργειες για τη μετονομασία της μητρόπολης έγιναν. Ωστόσο δεν ευδοκίμησαν, αφού δεν υπήρχε η ανάλογη στήριξη των τοπικών φορέων, για την προώθηση του αιτήματος προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, που είναι το μόνο που μπορεί να επιτρέψει τη μετονομασία.

Όσο για το αν η αλλαγή της ονομασίας συμβάλει κατά ένα βαθμό στην ανάπτυξη της περιοχής, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου απάντησε χαρακτηριστικά : «Την ανάπτυξη ενός τόπου δεν την φέρνει η ονομασία, αλλά οι άνθρωποι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *